Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 april 2020 av Skåne-Rose i övriga hundfrågor (7 svar)
Resa i bil med vår nya hund - hur?

Den 18 juni hämtar vi vår adopterade hund Rose i Nynäshamn. Hon kommer då från Ryssland med färja.


Vi ska sedan hela vägen till Malmö där vi bor, och detta blir vår första utmaning i vårt nya liv som hundägare och här behöver vi er hjälp och input!


Kort bakgrund om hunden: 2 år med inga kända psykiska problem, kan åka bil, har då åkt i baksäte med bilbälte. Mankhöjd 57 cm, vikt knappt 30 kg (känner ej till de andra måtten, men skulle gissa utifrån bilder på cirka 1 m lång nos till svansfäste)


Först och främst: Ska vi alls resa ner hela vägen till Malmö direkt (ca 5h om man kör i sträck, med raster 6-7h), eller är det bättre att stanna i Stockholm eller nära Nynäs en natt? Kanske är hon helt slut när hon kommer? Vi överväger också att köra halva vägen och sova i Jönköping eller liknande. 


För det andra: Vår bil är en sk kompakt-suv, så bagageutrymmet är inte jättestort (modell Mitsubishi ASX, 2011). Vår tanke var att skaffa bilbälte till henne istället, då hon ju verkar trygg med att resa så och det helt enkelt kändes enklare, men har ni tankar där? Erfarenheter? Ett annat alternativ vi funderade på, då buren skulle behöva ha i princip samma mått som hela bagageutrymmet, är att istället bara sätta galler mellan det och baksätet och göra hela utrymmet till hennes. Tankar kring det? 


Vi kan ju också skaffa en större bur och ha nedfällda baksäten, men då var vi lite osäkra på hur vi ska fästa den.. Plus det kändes kanske som en sista lösning för då kan vi aldrig åka mer än två med Rose i bilen, så går det alls att lösa på något annat sätt så är det ändå att föredra, om det inte kostar i säkerhet eller trygghet för hunden. 


Kan tillägga att vi inte planerar att göra sådana här långa bilresor med henne till vardags, så vi söker ju dels en lösning för just den här långa turen och sen förslag på hur vi ska göra när vi bara åker på utflykt framöver, ifall en kan tänka sig olika lösningar på korta respektiva långa resor (menar tex om vi hyr en bur och fäller ner sätena för den långa resan, men kanske har bilsele och baksäte när vi gör utflykter)


Stort tack på förhand för all input ni kan tänkas ha! Bifogar bild på bilens bagageutrymme om det kan tänkas hjälpa!

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Skåne-Rose och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Dobermann | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Rottweiler | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2022 Enfinia AB