Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 april 2020 av Maldah i valpforum (7 svar)
Otroligt envis valp

Hej!


Fick hem min första hundval för ca 2 veckor sedan. Väldigt nyfiken och söt liten tollare.  


Dock är hon något fruktansvärt envis. När hon får in i huvudet att hon vill bita på något så är det totalt omöjligt att avleda henne. Jag är fullt medveten om att valpar är bitiga men hon hugger tag i handen och drar i den, ju mer man försöker avleda, locka med godis, gå därifrån, göra höga tjut etc desto hårdare biter hon, är som att hon låser käkarna. Håller man i en leksak som är tanken att hon ska leka med så skiter hon blanka fan i den och ska ha handen. 


Samma sak med soffan, om hon inte får uppmärksamhet så är det den hon biter i. Struntar i soffan i sig, den är gammal och jag räknar med bithål men vill helt enkelt inte att hon ska lära sig att det är ok att bita på möblerna. Men avleder man med godis är hon tillbaka såfort det är slut, försöker man med en leksak så kollar hon knappt på den och fortsätter tugga, tar man ut henne ur rummet är hon på den sekunden hon är tillbaka om det så är 2 minuter eller 1 timme.


 


 


Vill gärna köra med possitiva metoder och inte tjata ut med "nej" men inget tar. Hon vägrar helt enkelt att ge sig när hon får en idé i huvudet. Några tips till en nybörjare?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Maldah och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Envis hund som inte slutar   [7] 8 mar: Lillfredde 11 mar: aenima Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!   [12] 8 maj: Channy 29 maj: Anneli Envis och tjurig hund   [7] 30 nov: Oliviah 8 dec: Bambi och Bus Har så otroligt svårt att välja.. Hjälp uppskattas   [84] 25 jun: Miiikaela 1 jul: Hortensia är inte detta otroligt elakt? råd och tips tack...   [9] 28 dec: kiraS 29 dec: Obelix När man har valt en envis hundras......   [31] 7 aug: Mollymus 20 aug: -tjejligan- Leksaker/tuggben till otroligt liten valp   [11] 17 mar: isome 18 mar: Brazlover 8 mån labbe "trotsar" helt otroligt, vad göra?   [13] 23 jan: z_Sus-i-lus 27 jan: sheltiepuffisar Hund och fågel leker! Helt otroligt.   [2] 9 jan: Labradoodle 9 jan: Bovven Valp dricker otroligt mycket vatten!   [11] 25 nov: evelutt 30 nov: Skroff
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Chihuahua | Pudel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB