Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 maj 2020 av jh82 i sjukdom & hälsa (5 svar)
Någon som "botat" allergi med egen mat?

Hej! Jag har en boston på snart 3 år. Han har haft ett par öroninflammationer och senast en furunkel på tassen. Han kan ibland klia sig lite (men inte så att han kliar sönder sig) och tvätta tassarna genom att slicka dem. I övrigt verkar han glad och nöjd.


Vid en öroninflammation visade provet att han fått pseudomonas  i öronen. Vi har behandlat öronen och sen den gången i höstas (peppar peppar) har han inte behövt behandlas för ny öroninflammation.


I mars svullnade hans baktass upp och han hade då fått en furunkel. Veterinären sa att han måste bara en allergihund och vi tog blodprov för analys. Samtidigt skulle vi köra eleminationsdiet. Vi avbröt den för han ville inte äta det hydrolyserade fodret och det kändes liksom inte bra. Vi bestämde oss för att vänta på svaret först.


Svaret kom häromdagen och enligt detta är han allergisk mot husdammskvalster. Foder vet vi ju inte eftersom det skulle behöva ske genom eleminationsdiet enligt provsvar och vet. Jag förstår dock inte hur en eleminationsdiet ska visa ett visst livsmedel om det är kvalster som stör honom? Jag förstår givetvis att de kan vara allergiska mot kvalster +Foder men om hans symtom (iaf delvis) kommer från kvalster hur skulle man kunna bedöma provoceringen?


Jag har efterforskat lite och sett att det maten han får kan spela en stor roll och att det inte är helt oproblematiskt att ge torrfoder.  Han har de senaste åren stått på acana lamm. Är det ngn som lyckats "bota" allergi enbart genom att börja ge hemlagad mat?


Som sagt ovan, han kliar sig inte sönder och verkar vanligen vara glad och nöjd så jag skulle helst hitta en lösning som inte innebär medicin resten av livet.


Sorry för långt inlägg!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om jh82 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
kan det vara Skabb? ohyra? allergi?   [4] 17 maj: z_Welsh 23 maj: PonBol Allergi test innan hundköp   [0] 25 feb: annaf85 Japansk spets vs Tysk spets - allergi?   [3] 23 sep: drainer 26 okt: Nybörjare Allergi och utredning?   [11] 9 jan: Frihannisaac 16 mar: Svea58 Cane corso - allergi   [0] 11 nov: Tidde hund med atopi-allergi   [1] 1 sep: anna_staff 1 sep: Lena och vildingarna Frågor om allergi - utredning och Apoquel   [0] 23 dec: Mallans Astma&allergi förbundet !!   [0] 1 jul: hundöga återkomst Såld på golden retriver och allergi på sambon.   [21] 26 jun: Kleo96 1 jul: Kleo96 Behandling mot allergi??   [2] 19 mar: HannaoGipsy 23 mar: HannaoGipsy
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Dansk/Svensk Gårdshund | Boxer | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB