Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 maj 2020 av aenima i valpforum
Re: Valp skäller så fort hon inte får uppmärk...

Att ha jobb är skitjobbigt! När jag hämtade min första valp sa uppfödaren att "föreställ det absolut värsta monstret du kan tänka dig. Då blir det bara positivt med det som inte händer"


Det är en liten bebis som behöver hjälp med det mesta, det är inte alla valpar som t ex kan koppla av på egen hand utan det är något de behöver lära sig.


Valpar har inte heller koll på vad som gör ont på en människa, det måste de också lära sig. Om man då lägger på det faktum att det kliar i munnen med valptänder som växer fram och som sedan tappas och nya tänder så är det inte alls konstigt att det gör ont att ha valp. Dessutom så är deras mun det sätt som dom har för att undersöka omvärlden så de stoppar gärna allt möjligt i munnen.


Att en valp biter en i ansiktet ska man inte ta personligt, valpen har ingen aning om att det är jättefel att göra så.


Det låter som om du har en valp som behöver lära sig att koppla av, en valp som får tokryck på det där viset brukar ofta vara övertrött.


Tycker att du snarast möjligt ska skaffa boken Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt, där finns massor med bra tips om just det här.


Och försök att inte bli sur på valpen, den förstår inte bättre och det enda man åstadkommer med att tappa humörer är att man försämrar relationen. Det är en liten bebis och den behöver din hjälp för att hitta rätt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om aenima och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Vilka går bra ihop med andra hundar o skäller inte   [6] 12 aug: Lojsie85 12 aug: Lojsie85 Vaktande tik skäller   [3] 4 feb: Awsa 13 feb: Torparinnan Labrador skäller, men bara när vi sover. Hur göra?   [5] 19 nov: Fenrasth 23 nov: AndyPandy Valp som skäller mycket   [4] 28 aug: hejsansvejsan 28 aug: hejsansvejsan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB