Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 maj 2020 av lingo i lydnadsforum (12 svar)
Sprayhalsband/dressyrhalsband för olovlig jakt?

Hej,


Till att börja med är jag inte intresserad av inlägg om att man ska vara så rolig för sin hund att den inte drar på vilt. Och min dröm är att kunna ha hunden lös utan att behöva se till att alltid ha en grillad kyckling i innerfickan.


Min hund är en omplacering och hos tidigare ägare öppnade han bara dörren själv och sprang ut och rastade sig själv och förmodligen jagade. Han är lydig hemma och hans enda problem är att jaktinstinkten tar över och det finns extremt mycket katter där jag bor. 


Det är uppenbart att min hund vet vad "Hit" betyder och har jag en lång spårlina lyder han men är den av sticker han direkt. Han försöker även ibland sticka trots linan om frestelsen blir för stor.


Min fråga är nu om någon använt ett sådant sprayhalsband med fjärrkontroll och hur ni tyckt det funkat mot detta problem? Läste ett inlägg någonstans om någon som i princip "fick en helt ny hund" efter en dag.


De är ganska dyra, är det någon som vet något bra billigare alternativ från utlandet? Kanske någon som kan tänka sig hyra ut ett?


Tidigare har han rymt från tomten och jag har nu satt upp elstängsel, i början stack han bara igenom trådarna men sedan fick han en stöt av det och sedan har han respekterat det enormt! Han är lika lekfull som vanligt, vill köra dragkamp eller apport ute på tomten så min amatörmässiga bedömning är ju att hunden knappast mår dåligt av denna restriktion.


Ska jag vara helt ärlig ser jag inte riktigt problemet med ett elhalsband heller men det verkar vara sjukt kontroversiellt i Sverige. Självklart tycker jag inte att man ska använda det för att få en hund att lära sig sitt men att använda det för saker som är extremt förbjudet som att sticka efter vilt? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lingo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Utfall och sprayhalsband, tacksvar för svar!!!!   [27] 22 nov: schaferhanne 6 dec: Belgisk Vallhund Dressyrhalsband eller inte?   [17] 16 mar: Madde88 16 mar: Molidor Vart hitta sprayhalsband med fjärrkontroll?   [53] 30 jan: MattesChili 1 feb: Doris & Grabbarna Lapplisa bötfäller hund för olovlig parkering   [3] 8 sep: Pling 8 sep: ACD dressyrhalsband, bra eller dåligt?   [3] 17 sep: Blandis Alfons 28 sep: Pilla Dressyrhalsband? (ja hund, halsband)   [14] 27 jun: RexMatte 27 jun: RexMatte sprayhalsband med fjärr   [10] 5 maj: eld 6 maj: eld Hur få bort olovlig jakt?   [19] 20 nov: Mella & Ebba 20 nov: Angelicque dressyrhalsband till träning!   [24] 12 jul: Marcus,Rex&Tosca 12 jul: Miiia Dressyrhalsband och scarf!   [3] 27 apr: FilliZ 27 apr: Vixen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Rottweiler | Schäfer | Pudel | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB