Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 maj 2020 av Halvtand i valpforum
Re: HJÄLP, staffevalp

Hejsan. 
Det är hårt läge med valpar, men som föregående har sagt är det så med de små liven. Jag har egentligen inte mcyket att lägga till förutom att det där med att bli "hård och opedagogisk" som du skriver inte i sig är en dålig sak som skadar tilliten. 


Hundar kommunicerar med oss hela tiden, coh det är främst med deras kroppsspråk. Valpar också, och de lär sig ännu vad saker och ting betyder (detta är inte medfött, även om vissa hundar verkar fatta mer instinktivt än andra). Det bästa du kan göra är därför att överdriva i början. När du är glad och hunden gör bra saker ska du vara JÄTTEGLAD, och tvärt om är det inte fel att "stelna till" och bli extremt kall och hård när hunden gör fel. Det blir en väldigt tydlig skillnad som hunden har mycket lättare att plocka upp på. Lägg till ett bestämt nej på det så ska du se att det blir bra, men också massor av beröm så fort hunden slutar med det dåliga beteendet. 

Angående att hunden inte slutar om du säger aj om den bits. Tänk på att hunden tränar, och att den inte förstår än. Vissa menar att man ska gå upp rejält i falsett när man säger aj då det ska vara tydligare. 
Om hunden biter eller nafsar dig i fingrarna när den ska få godis har jag egen erfarenhet av att det hjälper att trycka in hela handen (eller så gott det går) i hundens mun. "Det där var inte vad jag ville" tänker vovven och blir mer försiktig. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Halvtand och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [11] 13 jan: NinaE 16 jan: Lona Behöver er hjälp. Kisseriet   [7] 7 dec: Ginza Schäfertik 10 dec: Ginza Schäfertik Hjälp angående miljöträning   [1] 9 nov: tulpan 10 nov: Draghund Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Hjälp!? Kunskap efterfrågas!   [1] 22 sep: sakalladtilla 22 sep: Puddingpastejn Hjälp - vår hund vägrar gå åt vissa håll   [1] 19 sep: Unobunoheterjag 19 sep: Puddingpastejn Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Boxer | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Rottweiler | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB