Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 maj 2020 av Halvtand i lydnadsforum
Re: Hur kommer jag vidare med min koppelträning?

Det du försöker göra är motsvarande att ta en trotsig tonåring till ett tivoli, och vill få den att fokusera på dig istället för all musik, alla ljus, karuseller och allt annat. 


Känns det lite bättre? Det är inte särskilt långt ifrån sanningen.


Utomhuslivet är jättespännande för en hund, och särskilt då en valp. Att gå fot är däremot inte särskilt roligt, men det är ju det de måste. Så för att lyckas är det inte bara att koppla på en sele och hoppas att den på något magiskt vis ska få hunden att sluta dra, det krävs träning också. Men en viktig komponent i den träningen är att vi människor lär oss att tilltala våra hundar, att bli intressantare än vinden i löv, eller den där fläcken kiss. 


Själv skulle jag inte använda godis för detta, godis kommer ändå alldrig bli mer intressant än en ekorre för en hund med minsta jaktinstinkt. Jobba med kroppsspråket. Ta med dig en kompis ut och ha den att titta på dig när du tränar hunden, ibland tänker vi inte på hur vi själva rör oss.


Står du stel som en pinne och väntar på att hunden ska komma tillbaka till dig? Låter askul, kommer om en kvart. Joggar du på stället? Säger du något? Vifftar med armarna? Går ner på knä? Allt, allt, allt. Ditt mål är att vara roligare än andra hundar. Det är stora skor att fylla, särskilt för sociala hundar. Men ingenting är omöjligt och det finns gott om hundägare där ute som gärna ställer upp så att du får träna "med motstånd" eller som kan ge tips och råd. Sluta aldrig fråga. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Halvtand och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kommer jag älska valpen som min gamla hund?   [9] 28 dec: Freddiesmatte 3 jan: Freddiesmatte Kommer valpen känna igen mig?   [3] 13 nov: Julia500 6 dec: Lighteninglog Koppelträning två hundar   [2] 3 maj: Tira Ros 20 maj: Mira och Esther Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Han får alltid fnatt när han kommer hem   [2] 1 mar: Sekts 2 mar: Anneli Kommer ingen vart med ensamhetsträningen   [1] 8 nov: karfah 9 nov: Cole Ensamhetsträning - hur gå vidare   [2] 6 aug: ponys 24 sep: cio Kommer min hund någonsin få tillbaka sin päls?   [4] 22 jun: z_z_Ulle 23 jun: Draghund Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Hur ger man andra dos av Pro-kolin? Kommer inget..   [3] 10 sep: Lovely havamalt 11 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax
© 1998-2024 Enfinia AB