Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 juni 2020 av Halvtand i valpforum
Re: Hur mycket lägga sig i valp + vuxen hunds...

Min Samojed är vad jag brukar kalla "väldigt bra med valpar" vilket betyder att han är väldigt passiv och låter valpar (även vid första mötet) göra i princip vad de vill. Bita, dra, hoppa, jucka... You name it. Valparnas ägare blir ibland lite generade och försöker säga till sin valp, men valpar är valpar. Min hund säger till om valparna är för på, och då är det ofta först en varningsmorrning, sedan ett halvskall och till sist ett varningsbett i luften, allt med ett plötsligt stelare kroppsspråk än innan. Valparna lär sig oftast dessa signaler väldigt fort.


Jag är själv helt 100 på att hundar behöver lära sig det sociala av varandra. Som ägare ska man se till att det är balanserade och icke-aggressiva hundar, men i övrigt bör det vara ganska fritt. Valpar går efter speciella reglar, vilket jag tycker mig läsa i ditt inlägga (att dina hundar inte säger till även om de är besvärade), och det är helt ok. Om de inte säger till så är det inte SÅ jobbigt att de vill ha bort valpen. Att ge dem lite av en fristad i soffan är dock ingen dålig idé. 


Vad som kan vara viktigt att hålla koll på är när dina vuxna säger till. En tillsägelse kan se fruktansvärt våldsam och plötslig ut, men den borde vara över på ett ögonblick. Om dina vuxna följer efter valpen och fortsätter "säga till" så bör du sära på dem.


Vad gäller maten ska du nog separera om hundarna vaktar då det är rätt onödigt att de kommer i bråk över det. Att träna bort matvakt är en helt separat fråga. Om du kan så ge valpen mat först, och ge sedan de vuxna. Medan valpen äter kanske de vuxna hinner äta upp, och om inte skulle du själv kunna distrahera valpen tills de är klara.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Halvtand och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
GRATTIS ÄLSKADE HUND!   [2] 16 nov: pipilotta 17 nov: Svea58 Torsk på tunga hos hund?   [2] 31 okt: bigdogg 1 nov: Ayrin min hund attackerade sonen   [4] 26 okt: p-a89 26 okt: Svea58 Höftledsdysplasi på hund   [2] 19 okt: Flizzan 19 okt: Flizzan Ångest och skuldkänslor efter att ha mist en hund   [8] 16 okt: Fjärilsligan 20 okt: Fjärilsligan Nykastrerad hund   [2] 7 okt: Simba20 7 okt: aenima Hund ändrat beteende   [2] 30 sep: Humlan12 14 okt: KristinaB Tråkigt och stressigt med hund i stan   [4] 21 sep: Flasktratt 22 sep: aenima Min hund bet en annan hund. Vad ska jag göra   [7] 20 sep: Tiildii 21 sep: Puddingpastejn Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Dobermann | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Långhårig Collie
© 1998-2022 Enfinia AB