Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 juni 2020 av Halvtand i valpforum
Re: Hur mycket lägga sig i valp + vuxen hunds...

Min Samojed är vad jag brukar kalla "väldigt bra med valpar" vilket betyder att han är väldigt passiv och låter valpar (även vid första mötet) göra i princip vad de vill. Bita, dra, hoppa, jucka... You name it. Valparnas ägare blir ibland lite generade och försöker säga till sin valp, men valpar är valpar. Min hund säger till om valparna är för på, och då är det ofta först en varningsmorrning, sedan ett halvskall och till sist ett varningsbett i luften, allt med ett plötsligt stelare kroppsspråk än innan. Valparna lär sig oftast dessa signaler väldigt fort.


Jag är själv helt 100 på att hundar behöver lära sig det sociala av varandra. Som ägare ska man se till att det är balanserade och icke-aggressiva hundar, men i övrigt bör det vara ganska fritt. Valpar går efter speciella reglar, vilket jag tycker mig läsa i ditt inlägga (att dina hundar inte säger till även om de är besvärade), och det är helt ok. Om de inte säger till så är det inte SÅ jobbigt att de vill ha bort valpen. Att ge dem lite av en fristad i soffan är dock ingen dålig idé. 


Vad som kan vara viktigt att hålla koll på är när dina vuxna säger till. En tillsägelse kan se fruktansvärt våldsam och plötslig ut, men den borde vara över på ett ögonblick. Om dina vuxna följer efter valpen och fortsätter "säga till" så bör du sära på dem.


Vad gäller maten ska du nog separera om hundarna vaktar då det är rätt onödigt att de kommer i bråk över det. Att träna bort matvakt är en helt separat fråga. Om du kan så ge valpen mat först, och ge sedan de vuxna. Medan valpen äter kanske de vuxna hinner äta upp, och om inte skulle du själv kunna distrahera valpen tills de är klara.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Halvtand och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik börjat lägga revir?!   [2] 26 nov: Humlan12 27 nov: Ayrin "Skin tags" på din äldre hund?   [0] 22 nov: pipilotta Funderar på hund   [3] 2 nov: ToreTraja 6 nov: Bobbo D Rädd och osäker hund   [3] 25 sep: Ronjas 26 sep: Torparinnan Hund som ylar borta   [12] 4 sep: mojji 18 sep: Ayrin Min hund har bitit upp stygn vad gör jag?   [1] 29 aug: Kajanlillan 30 aug: aenima Valp och äldre hund   [2] 19 aug: VeronicaS 21 aug: Gurkans Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Min hund Alvin   [3] 9 aug: Hundaärbäst 11 aug: Puddingpastejn min hund har fått löss   [6] 24 jul: voffevoffe 24 jul: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Rottweiler | American Staffordshire Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB