Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 augusti 2020 av minigrisen i sjukdom & hälsa (2 svar)
Köpte hund utan försäkring, lurade?

Vi köpte vår fina fralla Ulla i slutet av juni, registrerad i kennelklubben, veterinörbesiktigad samma dag, ägaren sa att hunden var försäkrad i If och att vi skulle ta över den. Hon mailade If och skrev att de sålt Ulla och att vi skulle ta över försäkring och att de skulle kontakta oss. Ingen hörde av sig, jag frågade henne hur det gick med försäkringen, hon tyckte det var konstigt att de inte hört av sig, till slut fick jag ett försäkringsnummer av henne att kontakta If själv med, det visade sig vara en försäkring på en häst (säljaren hade haft hästar också) då visade det sig att de hade sålt en häst året innan, sagt upp den försäkringen men det var Ullas försäkring som sagts upp, så till slut fick vi ju teckna en ny försäkring för Ulla. 13 dagar efter det blir hon sjuk och kräks blod och får ligga inlagd vilket försäkringen ju inte täcker pga 20 dagars karenstid så vi får betala 13 000 och hon ska på uppföljningsbesök och detta KAN ju vara något kroniskt som försäkringen nu aldrig kommer täcka. 
Finns det något vi kan göra? Jag har ju sms-konversation som bevis på att ägaren uppgav att det fanns gällande försäkring vid köpet. Eller måste vi bara inse att vi kanske blivit lurade? Min fråga är finns det något i en sån här situation man kan göra? Finns det regler kring att sälja en hund och påstå att den är försäkrad när den inte är det? 


Någon som vet?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om minigrisen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hitta rätt försäkring till sin hund   [0] 4 feb: Jocke1232 Bästa försäkring där livförsäkring ingår?   [8] 6 aug: minigrisen 21 aug: z_Suki Skapa en försäkring med fokus på djurets hälsa   [6] 27 maj: David79 17 nov: LinneaGustafsson Adoptera hund - försäkring och frågor   [2] 16 aug: datapata 19 aug: datapata Försäkring ljumskbråck   [2] 27 jul: Feel 28 jul: Gurkans Folksam stor eller if stor försäkring??   [5] 10 jan: Astrea 23 jul: Louie_M Veterinär undersökning pris o försäkring   [4] 17 nov: HappyoMois 18 nov: Bella & jag Bra försäkring?   [7] 2 maj: jenvid24 5 aug: Gurkans Försäkring till en mops   [4] 13 jun: Tindome 16 jun: Megawatt Försäkring till riktigt gamla hundar   [5] 23 apr: vazz 26 apr: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Tax | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB