Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 september 2020 av Unobunoheterjag i lydnadsforum (2 svar)
Hjälp - vår hund vägrar gå åt vissa håll

Hej på er! Jag är i desperat behov av hjälp med vår hunds beteende. Kanske kan någon hjälpa oss? Vi har en 2 årig blandrashane, schäfer/golden/collie/labbe. 
Min sambo som pluggar är hemma med honom på dagarna så han har alltid sällskap. Vi bor i lägenhet i stan och går ut med honom ganska regelbundet. Han leker i hundratgårdar med andra hundar utan problem men känns ibland som en ganska orolig själ. 


Vid varje tillfälle vi går ut med honom är han oerhört bestämd med var vi skall gå. Avviker vi från hans inlärda rutt gör han sig omöjlig genom att sätta sig ned och tvärvägra. Det är då praktiskt taget omöjligt att få med honom, oavsett hur vi försöker. Eftersom han väger +35 kg är det inte bara att dra i kopplet; försöker vi det släpar vi honom i asfalten. Det går heller inte att muta med köttbullar eller annat favoritgodis eftersom han helt enkelt inte är intresserad då. Det känns verkligen som vi testat allt, utan tillfredsställande resultat. 


Jag läser att andra med samma problem inland släpper kopplet och går, så får hunden komma efter själv sen. Det är omöjligt eftersom vi bor mitt i stan. Vad sjutton göra? Det är oerhört frustrerande och skapar många jobbiga situationer eftersom detta händer 100 % av promenaderna om vi försöker gå en annan runda än den han vill gå/hans invanda runda. 


Skall vi exempelvis åka iväg någonstans och bilen är parkerad en gata bort är det otroligt svårt att få honom att gå med på "fel" håll, eftersom hans lunchpromenad är åt andra hållet. Ja, ni förstår problematiken. Ett annat problem vi har är att han morrar om han lagt sig på min sida i sängen och jag försöker flytta på honom. Då blir han sur och morrar - han tror att han bestämmer. Vet ej om det hänger ihop med hans vägran att gå men det är ju lite samma beteende. 


Vad kan vi göra? Fråga gärna om jag missat att berätta något viktigt om hunden. Tack på förhand! 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Unobunoheterjag och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hund kräks direkt av vissa godis   [2] 26 feb: Michaela 4 mar: BondBrud Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Australian Shepherd | Grand Danois | Rottweiler | Chihuahua | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB