Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 oktober 2020 av Ayrin i övriga hundfrågor
Re: Börjat att tokskälla

Lite tidigt med 5 månader möjligen, men ändå mest troligt spökkåldern som gjort sitt inträde. I korthet innebär det en period i hundens liv då den reagerar med misstänksamhet mot saker som aldrig förr ansetts farliga.


Om det är exempelvis ett föremål på kvällspromenaden som plötsligt är livshotande så har jag helt enkelt gått fram till det och petat/småsparkat lite på det (beror på vad det är så klart) och på det hela taget visat att det inte är något som jag är det minsta bekymrad av. Nån gång har jag tänt lampan på min mobil för att det ska vara lättare för hunden att se vad det är.
När hunden sedan gått fram o kollat så har jag beömt, eventuellt belönat med en godis.


Notera att jag absolut aldrig släpar fram hunden till "farligheten", den får nalkas i den takt den vågar.


Är det andra hundar/människor den skäller ut har jag kommenderat fot/sitt och belönat tystnad och kontakt med mig. Eventuellt petat lite på hunden för att få den att titta på mig.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ayrin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik börjat lägga revir?!   [2] 26 nov: Humlan12 27 nov: Ayrin Hur tänka om artros börjat dyka upp?   [2] 27 jul: pipilotta 27 jul: pipilotta Min hund har börjat hugga efter pappas ben   [2] 8 jun: Lucky2018 9 jun: Mira och Esther Tik som ej börjat löpa   [4] 7 maj: Vargtassen 8 maj: Gurkans Valp som plötligt börjat gnälla   [2] 10 jan: idagibson 10 jan: Anneli Min hund har plötsligt börjat ”bitas”?   [2] 10 sep: Humlan12 10 sep: Anneli Vår valp har börjat bajsa inne igen   [1] 24 sep: Nami 24 sep: Torparinnan Våran hund har börjat göra ifrån sig inne. Varför?   [1] 25 jan: Finskspetsss 25 jan: aenima Min bulle har börjat bete sig agressivt! Demens?   [5] 8 jan: Tobbe86 15 nov: Svea58 treåring börjat skälla   [1] 31 dec: elinor 31 dec: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB