Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 oktober 2020 av calleballeh i sjukdom & hälsa (2 svar)
Skada under sporre

Hej!


Min vovve fick en fraktur i sin yttersta klo, höger sida, för cirka en månad sedan. Vi har givetvis varit hos veterinär flera gånger med honom och det läker bra. Han lyckades dock ta sig ur tratten och satte då en hörntand i trampdynan i frustration/smärta av frakturen, vilket resulterade i en infektion. Denna infektionen är också på läkningsvägen, men som ett resultat av detta måste han ha ett ordentligt bandage.


Dessvärre i samband med att vi satte på det här bandaget har sporren tryckts in av vet-flex-bandaget, vilket har resulterat i att sporren vinklats innåt och därmed gjort ordentligt köttsår i benet. Vi har behandlat det med manuka(stavning?)honung och satt ett plastbelagd gasbinda/leukoplast för att sårvätska och manukahonung ej ska få fäste, och därmed försvåra bandagebyte.


Nu är det så att det lik förbannat fastnar i såret, som är ganska djupt, oklart om det beror på sårvätska eller honung, eller en kombination. Han har därmed ont som tusan när han legat stilla en stund, och han drar upp såret, även om inte jag kan se det bakom förbandet. Frågan är vad som är lämpligast att göra? Lägga av med honungen, och ta någon sårläkningssalva istället, eller låta det vara fritt utan förband under tiden han är inomhus och låta det lufttorka? Ideér? Tankar? Det känns som att det aldrig kommer läka?


Vi bytar förband varannan dag på ordination av veterinär.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om calleballeh och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
SKK-röntgen efter skada   [1] 28 aug: påsklakan 29 aug: Gurkans Problem i matte/hund relation efter skada   [5] 31 maj: Fluffsaurus-rex 7 jun: Anneli Skada på ögat (bild)   [2] 5 okt: Malmen 5 okt: Malmen Slickar tassen, är det en skada?   [1] 13 jul: Voff 92 20 sep: Voff 92 vem ansvarar för en säng skada   [7] 14 mar: MajaS 16 mar: pipilotta Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!   [8] 20 okt: STB 8 nov: Hortensia morrhår skada på hund?   [1] 30 dec: joydivision 30 dec: Ruccola Vad händer om din hund förorsakar skada?   [2] 25 mar: bonnie500 29 mar: Jennie&Märta Valp får krokigt ben efter skada   [5] 13 nov: Visslan 19 nov: Busiga Busan Hej sporre på framben är lös men klon är hel.   [1] 11 aug: Ezther 11 aug: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Dobermann | Engelsk Bulldogg
© 1998-2024 Enfinia AB