Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 oktober 2020 av Safx i övriga hundfrågor (15 svar)
Vilken hundras passar mig?

Hej! Jag är en flicka på 19 år som har velat ha en hund enda sedan jag var liten, och när jag nu har flyttat hemifrån så känns det som att det börjar bli mer aktuellt igen. Har skött om hundar (shetland sheepdog och border collie) på en kennel under hela mitt liv, och har därmed hundvana, men har aldrig haft en egen hund då min pappa och syster är allergiska. Nu har jag dock flyttat hemifrån och börjat studera på universitet och känner att studietiden rent praktiskt skulle vara den bästa tiden att skaffa hund då jag högst är ca. 4 timmar i skolan per dag. Detta är självklart något som jag kommer överväga under en längre tid, men skulle gärna få tips om några raser då jag själv känner mig lite lost i och med att jag alltid har varit en väldigt aktiv människa som bott i ett egnahemshus, men nu bor i lägenhet och studerar.


Mina krav är därmed:
- ''Allergivänlig'' (d.v.s. raser som rent generellt passar med många som är allergiska, vet att det är väldigt individuellt. Om det hjälper så är de båda allergiska mot hundens mjäll)
- Mindre benägenhet till skall (i och med att jag kommer bo i lägenhet de fem kommande åren, vet dock att detta också är en träningssak men t.ex. ingen vakthund)
- Lättlärd, lite som en shetland sheepdog kanske? Vill pröva på olika saker, har tidigare bl.a. tränat agility och lydnad.
- Klarar av att vara ensam då det behövs (även vanesak, men ingen ras som generellt ofta behöver närhet hela tiden)
- Inga större jaktinstinkter
- Frisk ras med bra temperament (beror självklart också på kennel, men vill inte ha någon ras som lätt stressar upp sig i och med att jag bor i en storstad)


Önskvärt:
- Inte en väldigt liten ras, hellre från ca. 30 cm - medelstor. Tar dock självklart emot tips på alla storlekar!


Jag kan erbjuda:
- Promenader på åtminstone 1 h per dag, blir åtminstone mer på veckosluten då jag tycker om att vara utomhus
- Någon form av aktivering (d.v.s. t.ex. lydnad) åtm. 1 timme per vecka.
- Kommer säkert också bli lite småträning varje dag med trix eller andra uppgifter där hunden får tänka lite
-> Hur mycket aktivitet hunden kommer få kan alltså variera från period till period, så därmed ingen hundras som behöver väldigt mycket aktivering för att inte klättra på väggarna. Söker alltså istället en hund som kan ge allt då man väl tränar, men som sedan också kan nöja sig med promenader och lite småträning varje dag i en vecka utan att ta ut det på möblerna.


Tack i förhand! :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Safx och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Vilken ras, identifiera   [1] 28 jun: Blade122222 28 jun: aenima Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla Hundras som passar bäst för aktivt liv i Norrland?   [21] 26 jan: Loppan01 17 mar: *Fröken* Vilken hund kan passa med mig?   [1] 14 jan: Paprikus 15 jan: -Aslan pwd- Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Vilken ras?Glad, pigg, mellanstor (kanske grupp8?)   [7] 10 sep: Camido 13 sep: Ayrin Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | American Staffordshire Terrier | Fransk Bulldogg | Dobermann
© 1998-2022 Enfinia AB