Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 oktober 2020 av Lona i övriga hundfrågor
Re: 3 hundar i en liten etta på 25m^2

Japp, det är tillåtet och knappast något hundarna far illa av.
Däremot är det inte ok att hundarna skäller hela tiden, inte ur djurskyddssynpunkt utan för att det stör. 
Har du pratat med ägaren? Ibland är personen inte ens medveten om att hundarna skäller när matte/husse inte är hemma eller att folk blir störda. (Min tidigare hund var tyst när jag gick till jobbet och tyst när jag kom hem, jag hade ingen aning om att hon stod och skällde ihållande de fem timmar jag var borta.)


Dokumentera när och hur länge hundarna skäller. (Såvida du själv inte är hemma 24/7 så vet du ju faktiskt inte om de verkligen skäller HELA tiden.)


Är det en hyresrätt så prata med hyresvärden.
Bostadsrätt är knepigare men man får inte störa för mycket där heller. Prata med BRF och kolla om de har några råd, annars tror jag att det är Miljö- och Hälsoskyddslagen det faller under? Det är alltså inte Djurskyddslagen som gäller utan det är den störande biten som inte är ok.


Vad gäller promenader så ska en hund givetvis rastas men påfallande ofta har grannarna ingen koll på hur mycket hundarna i området rastas. Såvida man inte bevakar ytterdörren konstant så är det lätt att missa när folk slinker ut eller in.
Mina grannar är tex förmodligen inte medvetna om hur mycket jag är ute med mina hundar, de ser mest när jag har gjort en snabbrastning på 10 minuter - inte när jag har varit ute i tre timmar. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Liten sällskapsras - läs noga om ni kommenterar   [13] 4 jun: linn79 7 jun: linn79 Fästingskydd för liten hund   [7] 18 mar: Nisse och jag 19 mar: Huggorm röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel En liten rysk hund har flyttat in till oss   [6] 1 maj: Milla68 4 maj: Milla68 Liten hund som inte vill vara ute   [5] 13 jan: VAOI91 14 jan: Ayrin Flagyl, dos till liten hund ?   [1] 31 jul: Alice7 31 jul: Lona En liten hundkompis till min chihuahuakille   [0] 1 jun: HCR Choklad och liten hund, vad göra?   [2] 3 dec: Nettanea 4 dec: Mowield Liten/mellanstor lagomt aktiv hund   [7] 17 maj: Mia&Uvis 17 jun: Livet
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB