Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2020 av fyratassar i skaffa hund
Re: Ni som har haft/har en rottweiler, se hit!

 


Jag har en blandras som innehåller rottweiler, schäfer, dobermann och amstaff. Pappan är 100% rottweiler och mamman är den som innehåller alla andra raser.


Min blandis är en hane som vi kastrerade vid ca 1 års ålder (kommer inte exakt ihåg hur gammal han var)


Jag är uppväxt med massor av dobermann, tror ca 8 st men min hund var min första som jag själv hade ansvar för och nu i efterhand kanske jag skulle ha valt en hund som inte är så krävande.


Han är idag 13.5 år och är lika lugn som en filbunke men dem första 4 åren fick jag kämpa med aktivering speciellt hjärngympa och långa promenader i skogen där han fick bära på olika saker ex vattenflaskor (arbeta kan man säga)


Om jag kommer ihåg rätt så var vi ute ca 3 timmar varannan dag där vi bara tränade.


Han har alltid varit snäll mot andra hundar och människor, aldrig något utfall. Men däremot är hans jaktinstikt otroligt hög. Han drar direkt om han ser något annat djur som inte är hund. All träning försvinner då han får upp ett spår.


Jag uppfostrade honom väldigt strängt då han ville utmana mig om vem som bestämde speciellt dem första 2 åren :)


Försäkringen ligger på ca 250-300kr i månaden. Min hund har varit friskt hela livet frams till nu så vi har inte behövs lägga ut några större kostander förutom något veterinär besök då å då.


Min hund är vädligt egen, han äter inte allt. Vi har provat alla möjliga torrfoder och blötfoder men han äter bara Friskies och den kan vi köpa för ca 200kr för 15 kg som räcker ca 2 månader. Han är som sagt ingen stor ätare och har aldrig varit.


Han är en vakthund som skäller om det ex ringer på dörren. Inte annars.


Jag skulle rekommendera att ta redo på så mycket fakta som möjligt innan du bestämmer att köpa en hund. Du behöver veta vad hundrasen behöver ex om det är en arbetshund, sällskapshund etc. Och vad ni vill ha en hund till.


 


Nu kanske allt låter så negativt men det är det inte. Jag älskar min hund och jag skulle aldrig byta ut honom mot någonting i hela världen. Han har en charm som man blir helt förälskad i. Nästan alla som vi har träffat blir helt kära min vovve. Han är så fruktansvärt snäll och givmild. Han och jag har ett starkt band och han kommer alltid till mig om det är något som oroar honom.


 


Jag hoppas att du fick några svar på dina frågor :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om fyratassar och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blandras rottweiler/amstaff i närheten av barn?   [6] 27 feb: stitchy13 4 mar: Ayrin Träna min framtida rottweiler valp   [7] 30 aug: eynar 3 sep: Rux bli med rottweiler   [1] 22 maj: Markus96 23 maj: Ayrin Skaffa Rottweiler   [11] 20 nov: Lagstrom 21 nov: bes Tålig leksak till rottweiler   [2] 21 jun: Dexter&Ninja 27 jun: Trevare Rottweiler tik aggrevsiv mot valp...?   [2] 13 jun: rostad360 5 jul: EnSånDär Någon Rottweiler expert? :D   [8] 13 sep: Beastmaster 14 sep: Beastmaster Rottweiler kennlar   [2] 11 maj: Bisan 13 maj: Dog_training Hur sund är Rottweiler?   [10] 16 apr: Tabula rasa 16 sep: Beastmaster rottweiler söker hund kompis   [0] 27 mar: hanssonrichard
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Flatcoated Retriever | Eurasier | Engelsk Bulldogg | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer
© 1998-2024 Enfinia AB