Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 november 2020 av Hundar03 i skaffa hund (9 svar)
Våga skaffa en ny hund

Jag har haft min hund i snart två år. Köpte honom som valp. Som valp var han energisk och lättlärd. I efterhand kan jag även förstå att han var lättstressad.


Hans svårigheter/problem:
- går lätt upp i stress
- osäker med främlingar, gnäller intensivt när han ser de men kan sedan vända och morra/hugga i luften
- går inte att lämna ensam trots träning sen valp
- han blir stressad/gör utfall vid hundmöten
- han vaktar saker i hemmet mot min sambo, gör utfall om han råkar komma nära
- han har extrem separationsångest när jag ska lämna honom, även om min sambo eller annan trygg människa är kvar hos honom.


Jag har tagit hjälp av olika hundtränare sen han var valp. Det har gett vissa framsteg. Jag har alltid aktiverat honom ordentligt till vardags. Långpromenader, spårträning, ”matsök”, problemlösning av olika slag. Jag har även anpassat min vardag efter honom. Han behöver inte komma i närheten av varken barn eller främlingar. Har jag gäster skärmar jag av köket där han är ifred. Jag lämnar honom aldrig ensam mer än när vi tränar på det. Ska jag åka iväg har jag hundvakt som han är trygg hos.


Jag har nu fått barn och jag ser att min hund har väldigt svårt att komma till ro även i hemmiljö med bara familjen. Dessutom kan jag inte lita på honom för fem öre runt mitt barn, jag kommer därför behöva stänga bort honom mycket och det trivs inte hunden med. Jag har fått ta det tuffa beslutet att låta min hund flytta tillbaka till sin uppfödare.


Nu till min fundering. Jag älskar livet med hund, allt från morgonpromenader till lydnadsträning till myskvällar i soffan. Jag hade tänkt ha min hund som sällskap men också som en hobby i form av olika hundaktiviteter. Trots att jag noggrant valde en ras från grupp 9, blev det inte bra. Jag är nu orolig för att någonsin våga köpa en hund igen. Frågor som jag grubblar på:
- har jag förstört min nuvarande hund? Kommer jag förstöra min nästa hund på samma sätt?
- har min nuvarande hund dåligt psyke? Hur säkerställer jag att min nästa hund inte har det?


Någon som varit med om liknande och kan dela sina erfarenheter?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hundar03 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB