Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 november 2020 av Puddingpastejn i sjukdom & hälsa
Re: Inte roligt att ha hund längre

Ja, allergin är konstaterad, förmodligen atopi då uteslutningsdiet inte gjort någon skillnad i klådan. Jag jobbar på samma djursjukhus som två duktiga dermatologer så mycket har jag ju "gratis", så att säga, när det kommer till kunskap om allergi. 


Visst finns det en uppsjö av behandlingar, men frisk kommer hon ju aldrig att bli. Just nu är hon symptomfri på sin apoquel, vilket är väldigt skönt. Sen är det ju en lurig sjukdom, som kan gå i skov och förändras med tiden. Alternativet är pricktest och "allergivaccin" som komplement för att bromsa eventuell förvärring, men jag tror att det skadar hennes förtroende för mig mer än det gör nytta (eftersom hon aldrig bryr sig om belöningar). Hellre att hon får somna något år tidigare då än att hon skall gå och vara rädd för att jag ska ge henne sprutor. Men det är ju inte ens säkert att vi kommer till det. 


Och nej, kliniskt rent och hund rimmar illa. Troligtvis är det väl kvalster som utlöser allergin, det är bland det vanligaste och en av få allergier som inte beror på årstid (som pollen) och som borde lagt sig nu när det inte är pollen i luften. Men jag försöker att tänka rationellt, det finns liksom en gräns för vad som är rimligt att göra för att hålla en hund i god hälsa. Jag har redan från början tänkt att om det blir att jag måste byta möbler, kasta ut mattor och bada hunden en gång i veckan så får hon somna, för ingen i familjen hade tyckt att det varit kul att leva så. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Puddingpastejn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När det inte går längre   [3] 26 mar: Petersth 29 mar: Ayrin går det inte att byta namn längre?   [2] 29 apr: Carita 30 apr: Ayrin Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona Tänka på när man ska passa en hund längre tid.   [3] 2 mar: awoww 3 mar: Krokodilen orkar inte med detta beteene längre   [4] 4 jul: rottiswoman 6 jul: Scherzi Frågor ang att passa en hund en längre period.   [6] 28 maj: bjo0ork 10 jun: Linnea.B penny vill inte gå ut med husse längre   [1] 14 mar: panis 14 mar: Kalla Hämden är MIN! (roligt)   [0] 18 jan: STB Inga toktrådar längre?? /NT   [2] 25 jul: Jippie Stenfilur 25 jul: Träsktrollet Galoppera längre sträckor med drag? (skidåkning)   [0] 16 apr: stinat
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Dobermann | Golden Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB