Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 november 2020 av Halvtand i övriga hundfrågor
Re: Ligger er hund stilla på natten ?

Har en Samojed på 8 år med begynnande artros i höften.


Vovven har alltid rört sig under natten av olika anledningar. Ibland blir han törstig och går för att dricka. Ibland är han för varm eller kall och går för att hitta ett bättre ställe att sova på. Ibland vaknar han av något skrämmande (drömmar, höga ljud) och lägger sig på ett tryggare ställe. Ibland verkar han bara vilja flytta på sg. 


Han vandrar oftast mellan ca fyra platser. 
Balkongen är bra på sommaren och de tider på vår och höst när vi har öppet. Där är det svalt, men kan bli högljutt även mitt i natten.
Garderoben är ett litet rum där det perfekt får plats en hund (tack för all päls på kläderna) och där kan han hålla koll på mig när jag sover. 
Hundsängen står vid balkongdörren och funkar när det är stängt.
Bredvid min säng är bra för att det är nära och tryggt.
Ute på golvet, inne på toaletten, under soffbordet, i hallen... Efter behag. 

Att hunden rör sig runt är inte på något vis ovanligt här, och jag vaknar inte av det om vovven får för sig att kolla om jag sover eller inte (vilket han gör med en knuff). Det finns en del videor på youtube där folk har filmat när de sover med sina hundar. Kan vara värt att kolla det också.


Jag skulle nog säg att du lägger märke till rörelserna mer nu när du vet att det finns ett hälsobekymmer. Om hunden inte beter sig slött under sina vakna timmar (och är vaken lagom länge om dagarna) så får den antagligen den sömn den behöver. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Halvtand och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd för ljud på natten   [2] 13 aug: z_eggis 13 aug: z_eggis Sover/vilar bara när jag är helt stilla   [3] 16 jun: Sala17 17 jun: aenima Hund som bara ligger i sin säng   [21] 29 mar: BullandBear 8 apr: BullandBear Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Säga till och torr på natten?   [2] 26 jun: hejsansvejsan! 26 jun: hejsansvejsan! Spillning som ligger kvar i oändlighet   [1] 26 jan: Göteborgare 26 jan: pipilotta Hund som bajsar och kissar inne på natten   [5] 20 dec: Bamse206 23 dec: Ayrin Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire Valp diarré endast på natten?   [2] 27 jul: LillaLoppan 27 jul: Lona Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!   [12] 8 maj: Channy 29 maj: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Yorkshireterrier | Schäfer | Rottweiler
© 1998-2024 Enfinia AB