Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 december 2020 av Superhoven i sjukdom & hälsa (4 svar)
Foder mot kristaller i urinen

Jag har en dvärgtaxtik på 9 månader. Jag gick till veterinären för att kolla upp så att hon inte hade UVI eftersom hon kissade mycket. Det hade hon inte, men däremot så upptäcktes det att hon hade kristaller i urinen. Vi började med Hills foder mot urinsten men det gjorde henne extremt törstig med följden av att hon kissade extremt mycket. Hon hann inte ens säga till utan det var skvättar precis överallt. Vi var tvungna att gå utt med henne på nätterna och kunde inte lämna henne ensam alls ifall hon skulle kissa inne. Jag fattar förstås att det är så fodret ska fungera, så att eventuella kristaller i urinen späds ut med allt vattnet och kissas ut. MEN, det fungerar ju inte i praktiken... Dessutom gick hon snabbt upp i vikt av fodret.


Jag har förstått att ett passande foder för henne skall vara så låg proteinhalt som möjligt, och också låga halter av magnesium, fosfor och kalcium. Jag köpte på egen hand Hills Digestive/Weight då det står att det ska passa bla: Promotes urinary tract health. Proteinet är 16%. Nu var jag nere hos veterinären för att lämna ett nytt urinprov och sa då att jag hade bytt foder vilket inte var sådär jättepopulärt. Hon menade att det bästa vore att fortsätta med det första, dvs det som hon kissar så mkt av. 


Så hjälp! Är det någon som har haft/har något liknande problem med sin hund? Kan tillägga att jag bor i Spanien så det är flera foder som jag har läst om som verkar bra men som tyvärr inte finns här. Tacksam för råd och tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Superhoven och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Svensktillverkade foder   [1] 25 sep: saraleppanen 25 sep: Anneli Foder för kastrerade   [6] 29 aug: Superhoven 31 aug: Gurkans Smuts öronen foder   [13] 25 jul: Recard 26 jul: Puddingpastejn Foder till valp   [19] 19 jun: Fjärilsligan 26 jun: aenima Vad får din jaktlabbe för foder?   [0] 6 maj: Nalle och Tindra Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Foder för kastrerade kontra lightfoder   [2] 15 maj: Superhoven 16 maj: Gurkans Tips på nytt foder till "mag/-tarm" hund   [8] 8 feb: Chinesecrestedlover 9 feb: pipilotta Foder mot urinsten   [6] 11 okt: Erik 28 okt: Erik Hur blandar man olika sort av foder   [8] 2 jul: MartinA90 3 jul: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Boxer
© 1998-2023 Enfinia AB