Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 januari 2021 av NinaE i skaffa hund (12 svar)
Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!

Hej allesammans!
Jag planerar att skaffa hund om ungefär 1 år och nu behöver jag alla era tips, tankar och ideér!


Jag är en mycket social och aktiv person som är ute efter en ras utan sociala svårigheter som kan fungera att ta med på kontoret likväl som på en middag hos vänner. Någon jag kan på fritiden kan träna med inom lydnad, agillity, apportering samt en trogen partner till löppassen. En hund som inte kryper på väggarna om det blir någon dag i veckan med endast promenader och är okej med att vara ensam i en 4h då och då.


Retriever raserna som Labrador och Flatcoated har länge stått på listan då de tycks stämma in på mycket av det jag söker (bortsett från agillity kanske). Men senaste tiden har jag även fått upp ögonen för Australian Kelpie då det verkar vara en utmärkt brukshund i mer lagom storlek.


Däremot är jag bosatt i en mindre lägenhet på ca. 40-45kvm, men spenderar flera helger i hus med stor trädgård. Skulle detta fungera med en Retriever/Kelpie eller behöver de mer utrymme än lägenheten erbjuder? Vad har ni för erfarenheter av raserna och tror ni de skulle kunna vara något för mig? Eller finns det kanske någon bättre ras för mig i en mindre lägenhet?


Uppskattar all hjälp och tips jag kan få!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om NinaE och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Pudel | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB