Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 januari 2021 av CanisTrollus i skaffa hund (5 svar)
Hjälp med val av ras

Hallå


Jag och min sambo är ute efter en ny hund, men kan inte riktigt bestämma vilken ras som kan passa oss. Vi har en del ideér men uppskattar all hjälp vi kan få då vi mest har erfarenhet av jakthundar, vilket inte är aktuellt denna gång. 


Vi bor på en gård med stora öppna utrymmen i anslutning till skog, inga stora närliggande bilvägar. Vi har frigående höns på gården som hunden inte får jaga, utan hellre vakta då vi vid enstaka tillfällen sett räv, havsörn och duvhök. 


Jag jobbar med skog och spenderar större delen av tiden i fält där hunden är tänkt att hänga på. Sitter ej i maskin, utan det är inventering och planeringsjobb dsv ensamarbete till fots. Därför viktigt att hunden inte har för mycket jakt i sig, utan kan hålla sig nära husse utan att det bir för tråkigt. 


Om hunden inte kan följa med på jobb finns pensionerade svärföräldrar i grannhuset på samma fastighet. Svärmor är mycket van med hundar och har jobbat fram flertalet championtitlar, bla i viltspår. Tanken är att svärmor kan ta vid de timmar när inte hunden kan vara med husse eller matte på jobbet. Därför änskar vi en hund i ett mindre format, pensionär och mastiff kanske inte är en bra kobo tex.


Både husse och matte är uppväxta med hundar, stövare och trädskällare. Denna hund är dock inte till jakt, utan mest sällskap i skogen på jobb och fisketurer, samt hönsvakt om det vill sig väl.


Vi är lite inne på schipperke eller västgötaspets. Kom gärna med förslag och fråga om det är någon info som saknas som kan vara till hjälp i rasvalet.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om CanisTrollus och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Akut hjälp! Mina föräldrars pudel bet min mamma.   [5] 9 sep: Villetycke 15:26: Lona Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 14:54: TFreya Omplacering, hjälp och råd   [10] 8 jun: Lollo272 9 jun: Lollo272 Hjälp mig hur jag ska tänka..   [3] 4 apr: Humlan12 8 apr: Ayrin Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Hjälp! Kastrering eller inte   [4] 25 feb: Tira Ros 21 mar: Rezt HJÄLP!Köpa valp och tolka HD Och ED röntgen   [3] 22 feb: annaf85 23 feb: Torparinnan Hjälp angående Berner Sennen   [3] 19 feb: Ida95 19 feb: Ayrin Vår unga amstaff blir ibland helt TOKIG! Hjälp...   [10] 25 jan: AmstaffD 5 mar: rawranna Retriever/ Kelpie/ Lägenhet/ Hjälp!   [12] 13 jan: NinaE 20 jan: Chocolate AK
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Dansk/Svensk Gårdshund | Chihuahua | Yorkshireterrier | Siberian Husky
© 1998-2021 Enfinia AB