Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 februari 2021 av Ossiander i lydnadsforum (7 svar)
Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte

Hej! 

Min sex år gamla kasterade hanhund har alltid varit pigg på hundmöten. Han viftar på svansen och vill ofta leka. Såklart säger han ifrån när någon är vädigt på men annars är han cool. Skäller inte och är inte agressiv. Om båda hundarna visar teckan på att de är glad så brukar de få hälsa och det går alltid bra.

Tills för ca tre månader sen då jag märkte att han började skälla och hoppa på andra hundar stora som små. Inte ofta men kanske 1 gång av 20 medan det tidigar aldrig var så. Han har inte bitit men gjort utfall. Detta både när han har varit kopplad och lös. 

Till saken är att han sen två år bor hos en annan familj varannn vecka och jag har just fått reda på att vi hanterar hundmöten helt annorlunda. Där får han inte hälsa på andra hundar och de gör allt för att undvika dem. 

Jag har läst på en del och förstår att många förespårkar att hundar inte ska hälsa på promenaden. Det är något jag kan köpa och jobba på men jag förstår inte förändringen hos hunden. Han är fullt frisk. 

Kan det vara att vi gör olika (vilket jag inte hade koll på tills nyligen) och han blir förvirrad? Eller vad är det som gör en väldigt lugn hund till plötsligt aggresiv? Jag har också svårt att veta var gränsen går mellan att säga ifrån och faktiskt vara den som börjar vara aggressiv. 

Ska jag bara strunta i hundmöten helt eller försöka jobba bort det nya beteendet och isf hur? 

En annan spaning är att han har blivit skälligare hemma. Så fort han hör någon i trappen ska han varna. 

Tacksam för tips och råd! 🙏

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ossiander och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Helfoder blivit paté...?   [2] 25 maj: pipilotta 10 aug: pipilotta Tik blivit arg efter död valp   [5] 2 apr: Pelle Swedberg 4 apr: Ayrin Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Aggressiv hund efter möte med människa   [5] 6 jul: HappyoMois 6 jul: HappyoMois Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Hund aggressiv   [2] 25 nov: Humlan12 4 dec: ygdrsil Aggressiv 2-årig habe bits   [12] 10 sep: Lillamig 10 sep: aenima vår hund ær vældigt aggressiv mot hundar..   [6] 23 aug: Gimlet 25 aug: Gimlet Pomeranian aggressiv vid kloklippning   [5] 25 aug: Milou18 21 sep: Milou18
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB