Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 februari 2021 av LouisLouis i valpforum (13 svar)
introducera valp till hund som ibland hugger

Jag och min sambo ska få hem en liten cockervalp nästa vecka, och redan nu är det ett specifikt hundmöte som oroar mig.


Då hunden är ca. 3-4 månader tänker vi hälsa på min sambos familj, och i min sambos familj har alla hund. Båda hans syskon har varsin hund (brodern har en boxer och systern en english bulldog, systern och hennes man kommer dessutom skaffa en till hund om ca en månad). Syskonens hundar är jag inte orolig för, utan den hund som oroar mig är föräldrarnas hund som är en stor labradoodle. Hunden i sig är jättesnäll mot människor och jag har aldrig känt obehag i närheten av den, men den går inte ihop med bulldogen. Den har utan förvarning attackerat bulldogen (till den grad att man var tvungen att sparka på labradoodeln för att den skulle släppa). I det specifika fallet handlade det om att bulldogen råkade röra labradoodelns vattenskål med ena tassen, och jag gissar att det var det som provocerade, men det skrämmer mig att det inte kom någon förvarning innan attacken. Jag var själv inte närvarande, men det är så jag fått det återberättat. Boxern har labradoodeln däremot inga problem med, den kan bli lite trött på boxern men är aldrig aggressiv.


Min svärfar kan ibland vara ganska strikt mot hunden. Min gissning av vad som hänt är att om hunden morrat så har den blivit tillrättavisad, så den har lärt sig att det inte är ett ok beteende. Så nu går den till attack direkt utan att först morra som varning.


Både jag och min sambo vill kunna hälsa på hans föräldrar och ta med oss hunden, och när vår hund är äldre vill vi dessutom att hans föräldrar ska kunna vara hundvakt, men jag vill samtidigt absolut inte att vår valp ska få en obehaglig upplevelse (och i värsta fall bli attackerad av labradoodeln).


Vad finns det för tips för att undvika att labradoodeln ogillar vår hund? Det vi kommer att tänka på själva är att plocka bort alla labradoodelns saker så den inte har något att vakta, och vi kommer såklart inte låta hundarna umgås utan uppsikt förräns vi känner oss trygga med att dom båda är bekväma. Finns det någon som haft en liknande situation och har några tips?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LouisLouis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur introducera hund med vakt tendenser till bäbis   [5] 28 nov: firren 18 feb: Mira och Esther Vår unga amstaff blir ibland helt TOKIG! Hjälp...   [10] 25 jan: AmstaffD 5 mar: rawranna Introducera hundarna för varandra, tips?   [3] 16 dec: -Aslan pwd- 7 jan: Lottaandersson Hunden går i cirklar och ibland darrar underkäken   [4] 21 jun: majsan16 22 jun: Starcastle Hounds Introducera ny hund till flocken   [0] 30 nov: Magdalena Larsson Unghund som hugger emot valpar   [2] 24 sep: Elliotthemini 24 sep: Elliotthemini Min valp biter och morrar ibland när hon blir lyft   [3] 9 jul: LillaLoppan 11 jul: SanCha Hjälp! Valp som skäller, morrar och hugger!   [16] 1 jun: Hokuitz 2 jun: hundöga återkomst hundvalp som skäller och hugger mot en   [4] 25 mar: N91A13L15 29 mar: Gurkans Introducera spårning   [1] 12 mar: MjohM 13 mar: Ingrid W
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB