Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 februari 2021 av Havsfruen i övriga hundfrågor (5 svar)
När man föredrar den ena hunden framför den andra

Är det någon mer än jag som känner att ni inte älskar era hundar lika mycket? Att ni kanske inte klickar lika bra med alla, ni som har flera?
Jag har två stycken, de är olika som natt och dag. Den ena har jag haft sen valp, den andra är en omplacering som jag haft nu i 3 år. "Valpen" (nu vuxen) älskar jag gränslöst, hon är världens bästa även om hon har en del hyss för sig, vi har så kul ihop och passar perfekt ihop. Medan omplaceringen kan jag inte ta till mig lika mycket, han är en supergo hund men vi klickar inte till 100%. Inte så att jag ångrar att jag tog över honom, men jag skulle inte vilja ha en liknande hund igen. Hans temperament (lite sävlig, svårmotiverad) passar mig inte. Medan tiken älskar allt och alla, så är han mer tillbakadragen och visar inte känslor på samma sätt. Jag försöker verkligen på alla sätt behandla dem lika och jag anstränger mig för att hanen ska ha ett bra liv med roliga aktiviteter, men det är som att det inte räcker vad jag gör. Jag når liksom inte fram till honom. Medan med tiken har jag skitkul och jag verkligen ser att hon älskar varenda sekund av sitt liv. 


Det här väcker så mycket dåligt samvete, att jag ofta blir irriterad på hanen pga småsaker, att han är stor och klumpig på olika sätt medan tiken är liten och smidig. 


Tänker absolut inte omplacer hanen, han har farit runt i omplaceringskarusellen mycket nog som det redan är, och det här är ju egentligen inget problem i vardagen, utan det sitter mest i mitt huvud. Mitt dåligt samvete, min känsla av att inte räcka till som hundägare (till hanen) då det ofta känns som att han är ganska missnöjd, hur mycket jag än aktiverar (har testat många olika aktiviteter med honom men inget som riktigt får honom att brinna). 


Någon som känner igen sig? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Havsfruen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur ska man rasta hunden?   [9] 2 jun: mojji 4 jun: mojji Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB