Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 mars 2021 av Humlan12 i övriga hundfrågor (6 svar)
Separationsångest elr?

Hej, jag behöver lite hjälp elr iallafall andras tankar i det hela..jag har en japansk spets/papillon tik på snart 3år. Har haft hennes sen valp dvs sen hon var 8 veckor gammal. När jag köpte henne var jag i en otroligt djup och mörk period och undrar om de kan ha att göra med att hon har en sådan separationsångest elr vad jag ska kalla det.


Om jag går ut i ca 5 minuter så står hon i trappen och kikar ut genom fönstret som pekar mot vår ytterdörr och när jag kommer in blir hon helt galen som att hon aldrig sett mig förr.. jag kan lämna henne bara för att gå på toa då kan man höra henne grina. Hon ska alltid vara med mig på toa, när jag duschade när jag äter sitter hon antigen under min köksstol elr på en stol bredvid mig.. när jag åker iväg så ligger hon bara i trappen och väntar även fast det är andra hemma och andra hundar hemma. Så ligger hon bara där i trappen tills jag kommer. Ibland kan hon inte äta sin mat om jag inte är i samma rum elr i en radie så hon kan se mig. Kan nästan inte gå på promenader med andra då hon antigen vägrar gå elr blir jätte stressad och bara försöker dra och slita sig hem.. Hon är otroligt beskyddande också, om hon hör mig skrika så blir hon spänd, om min pojkvän exempelvis kiklar mig så kan hon börja skydda mig. Om jag säger aj så kan hon börja morra åt andra som försöker ta på mig. Om det finns en person jag inte gillar så visar min hund tydligt att hon inte gillar personen heller. Hon är liksom alltid vid min sida, om jag sover, sover hon, om jag är vaken är även hon vaken osv. Där jag är hittar man hon också. Ibland kan jag tappa bort henne men i själva verket står hon bara bakom mig. Hon kan ibland morra åt andra som försöker lyfta upp henne elr så kan hon bita (inte hårt) men har ALDRIG gjort det på mig..


Känns  som jag försökt ALLT.. låtit andra ge henne mat, gå ut med henne osv.. men inget funkar och för mig är det inget större problem men jag tänker på henne och jag känner inte att detta är hållbart för hon mår ju uppenbarligen dåligt.. hon är världens finaste hund och jag vill bara att hon ska ha de bra därför söker jag tips på vad jag kan göra.


 


kan även flika in att hon är frisk, har inga sjukdomar, har inte ont osv. Så beror ej på något sånt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Humlan12 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Unghund med separationsångest???   [3] 28 apr: FruJansson 2 maj: Rezt Konstruktiv strategi med separationsångest?   [3] 4 apr: LouisLouis 4 apr: Rezt Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Hund med oro och separationsångest   [2] 17 aug: Lilla77 18 aug: Lilla77 Separationsångest hos hund!   [4] 14 jul: Humlan12 15 jul: Humlan12 Separationsångest/ för fäst   [0] 7 jun: hundens Träningsprogram separationsångest   [7] 15 mar: Hundjoggaren 21 mar: Hundjoggaren Schäfer med separationsångest   [3] 5 jan: Majala 7 jan: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Chinese Crested Dog
© 1998-2023 Enfinia AB