Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 april 2021 av LouisLouis i valpforum (3 svar)
Konstruktiv strategi med separationsångest?

Vi har en 3.5 månaders cocker spaniel valp som uppvisar tecken på separationsångest från husse och jag undrar om vi har en strategi som är konstruktiv eller inte. Sammanfattning av hur läget ser ut: hunden skäller ofta (men inte alltid) om husse lämnar lägenheten men brukar för det mesta lugna ned sig efter ett par minuter när han inser att han faktiskt inte är ensam hemma. Om vi är ute och handlar och husse går in på Ica så blir hunden uppenbart stressad, ställer sig och tokskäller och går inte att få kontakt med (även om man stoppar favoritgodiset framför näsan på honom).


Från början tänkte vi att det bara var att fortsätta köra och att hunden till sist lär sig att husse är tillbaka om tio minuter, men eftersom det blivit värre och värre (från att i början skälla lite grann och sen lugna ned sig, till att nu bli väldigt stressad) så testade vi en ny strategi senaste gången vi handlade. Vi gick inte och satte oss på det vanliga stället husse brukar lämna oss, utan istället så lekte jag med hunden medans husse smög iväg utan att hunden märkte det. Först därefter gick vi till den vanliga platsen och väntade, vilket gick fint. Inga problem att få kontakt med hunden och han upplevdes inte alls stressad på samma sätt (även om han tydligt väntade på att husse skulle komma ut från Ica).


Min fråga är alltså, är det här en konstruktiv strategi? Hunden blev inte lika stressad som när han såg att husse försvann, men kan det istället bygga på problemet att husse plötsligt försvinner utan ett spår? Min tanke är att så småningom så får husse gå iväg medans jag distraherar hunden, men att det ändå är synligt att han försvinner och på så sätt öka svårighetsgraden.


Övrig info: tänker att det även hör ihop med ensamhetsträning, vilket vi har varit väldigt dåliga på. I början lyssnade vi på fel råd och gick för fort fram. Vi tänkte att man skulle lämna hunden ensam i ett rum och vänta på att hunden lugnade ner sig på egen hand vilket resulterade i att hunden jagade upp sig mer och mer tills man kom tillbaka, men nu har vi börjat om från början och kör på mellan 10-30 sekunder ensam i ett rum, vilket ligger inom hans marginal.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LouisLouis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Unghund med separationsångest???   [3] 28 apr: FruJansson 2 maj: Rezt Separationsångest - hjälp!   [1] 3 apr: Pälsklingen 4 apr: Rezt Separationsångest elr?   [6] 4 mar: Humlan12 5 mar: Draghund Hund med oro och separationsångest   [2] 17 aug: Lilla77 18 aug: Lilla77 Separationsångest hos hund!   [4] 14 jul: Humlan12 15 jul: Humlan12 Separationsångest/ för fäst   [0] 7 jun: hundens Träningsprogram separationsångest   [7] 15 mar: Hundjoggaren 21 mar: Hundjoggaren Schäfer med separationsångest   [3] 5 jan: Majala 7 jan: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Samojedhund | Petit Bleu de Gascogne | Engelsk Bulldogg | Belgisk Vallhund | Schapendoes | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB