Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 juni 2021 av linn79 i skaffa hund (13 svar)
Liten sällskapsras - läs noga om ni kommenterar

Hej. 
Vi funderar på att så smångingom skaffa hund igen (har haft hund stora delar av livet, i princip enbart lite större aktiva raser) och tänker oss i så fall en liten ras denna gång.


Vi letar efter en liten sällskapsras som tycker om att mysa i soffan och ta det lugnt och som gärna vill krypa upp i knät på en, men som vi också kan ha med på lite längre promenader, ta med när vi paddlar SUP på sommaren, aktivera med nosework, vardagslydnad och liknande. Inte enbart en soffpotatis med andra ord, men inte heller någon som behöver väldigt mycket aktivering. 


Vi bor i lägenhet i en liten stad (i centrum), men har en stuga med trädgård där hunden kan vara lös och vi har härlig natur runt oss. Det måste dock vara en hund som kan må bra i stadsmiljö och inte blir stressad av att det är ljud från andra lägenheter och från gatan. Vi förstår att det är olika för olika individer, men vissa raser kanske är sämre lämpade för detta än andra. Det kan inte vara en ras som är utpräglat skällig. 


Vi vill gärna ha tips på raser. Vi är dock INTE intresserade av chihuahua,  terriers, schnauzer, pudel, papillon, cavalier, nakenhund, malteser, bichon eller raser med mycket hälsoproblem (typ fralla, mops och liknande). Gårdshundar känns som att de går bort på grund av att vi bor i lägenhet och att de ofta är skälliga. Det får inte vara en utpräglad jakthund eller att det är vanligt att ha problem med att ha hunden lös pga jaktinstinkt. 


De raser vi har funderat på - och har frågor om - är:


Tibetansk spaniel - men är de skälliga som ras?
Dvärgpincher - skällighet? Och HUR mycket aktivering behöver de?
Shetland sheepdog - återigen skällighet?


Har ni andra förslag? Vi tar gärna emot tips!
OBS! Om ni kommenterar så vill vi att ni ska ha stor erfarenhet kring rasen ni beskriver, inte bara att er mamma/granne/kompis har en eller att ni haft en individ, vi vill att man i så fall har träffat många olika individer av rasen tillräckligt mycket för att faktiskt kunna uttala sig om rasen, inte bara om individer. Ber er respektera detta. 

Tack på förhand! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om linn79 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tillgiven, vänlig liten ras inte mycket pälsvård   [8] 19 jun: Veruska93 26 jun: Veruska93 Hejsan har bara en liten fråga   [1] 14 okt: Sara.berg 14 okt: Anneli En liten "kula" vid analöppningen...   [11] 30 nov: pipilotta 2 dec: pipilotta Fästingskydd för liten hund   [7] 18 mar: Nisse och jag 19 mar: Huggorm röd liten knöl under hakan   [2] 21 jan: ErikAsk 22 jan: Draghund 3 hundar i en liten etta på 25m^2   [6] 11 okt: Smokiguy 5 nov: Borzoi Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel En liten rysk hund har flyttat in till oss   [6] 1 maj: Milla68 4 maj: Milla68 Liten hund som inte vill vara ute   [5] 13 jan: VAOI91 14 jan: Ayrin Flagyl, dos till liten hund ?   [1] 31 jul: Alice7 31 jul: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB