Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 juni 2021 av jkpg i skaffa hund (14 svar)
Vilken hundras passar oss?

Jag och min man är ett ungt par som drömt om att ha hund i många år och nu känner vi att vi har ett lagom stort boende plus utrymme i ekonomin för att äntligen göra slag i saken. 


Vi hade ställt in oss på en Japansk spets, men efter kontakt med en uppfödare konstaterade vi att det kanske inte helt är vad vi söker ändå. 


Vi är ute efter en familjehund. En som vill vara där vi är, hänga med på utflykter i skog och mark, gå på långa promenader men också gärna gillar att gosa hemma i soffan. 


Vi vill gå kurser med hunden, jag har varit lite inne på agility men framförallt rallylydnad och liknande. Där tänker jag dock att man anpassar sig lite utefter vad det är för ras och vad som passar för just den enskilda individen. Men definitivt grundkurs och fördjupning inom lydnad, åtminstone. 


Vi har inte haft egen hund förut utan detta skulle vara vår första, jag är dock uppvuxen med hundar och har god hundvana (under uppväxten hade vi Schäfer, Labrador och Labradoodle. Under några år var vi även fosterhem åt en Sankt Bernhard). 


Vi bor i lägenhet, men den är stor och rymlig. 


Någon som har förslag? :) Vi var lite inne på Golden, men oroar oss lite för om den blir för stor att ha här hemma. Annars har den precis sån kärleksfull mentalitet som vi gärna vill ha. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om jkpg och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?   [8] 31 jan: Sarakn 5 feb: Ayrin Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Tips på hundras?   [3] 5 maj: Majblomman 25 maj: Deen Vilken ras, besluts ångest   [4] 13 apr: Puttenutte 13 sep: Ayrin Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Vilken ras passar oss?   [1] 25 mar: Lilltösen 26 mar: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Långhårig Collie | Berner Sennenhund | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Bichon Havanais
© 1998-2024 Enfinia AB