Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 juni 2021 av JohannaS i valpforum (4 svar)
Valpen attackerar mig under promenaderna!!!

Vi har en underbar Chow Chow hane på ca 4 månader. Det är jag som matar, rastar regelbundet, leker, tränar och sköter pälsvården. Jag gör allt som jag läst för att bli hans ledare, men det verkar inte "fungera". Sambon rastar honom och leker IBLAND. Ändå har han mest respekt för sambon.


Ett exempel är att sambon säger "gå och lägg dig" när vi äter mat. Han går ut från köket och lägger sig snällt i hallen. När jag är hemma med barn och hund, tigger han ihärdigt och hoppar upp med tassarna på oss. Ger sig inte och lyssnar inte till samma kommando. Jag har ALDRIG matat honom i samband med våra måltider, det har däremot sambon. 


En annan grej som återkommer flera gånger dagligen är att han beter sig bokstavligen som en idiot (nej jag tycker inte det är en ok beskrivning men tyvärr det som ligger närmast beskrivningen av hans galna beteende). Han anfaller mina fötter och hugger tag i fot/fotled och när jag säger "nej" blir han mer eggad att fortsätta. Börjar hoppa och biter mig i ben/lår så byxorna gått sönder på flera ställen. Han ger sig verkligen inte! Försökt avleda med leksak men det fungerar inte särskilt bra. Godis överlag brukar fungera mindre bra utomhus då han blir "för intresserad" av det goda och kan inte koncentrera sig på annat...  Vad ska jag göra?! 
Det händer BARA på promenaderna, aldrig inomhus eller i leksituationer. Det har aldrig handlat om uppenbart stressfyllda situationer heller. Varken djur eller människor i närheten (brukar han dessutom gilla när vi möter något av det), så jag kan inte koppla beteendet till något heller. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om JohannaS och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hur ska jag får kontakt med valpen?   [12] 19 apr: nybörjaren 23 apr: Ayrin Kommer jag älska valpen som min gamla hund?   [9] 28 dec: Freddiesmatte 3 jan: Freddiesmatte Kommer valpen känna igen mig?   [3] 13 nov: Julia500 6 dec: Lighteninglog Min valp attackerar min vuxenhund   [2] 25 mar: Jogge91 26 mar: aenima Valpen blir stressad utomhus   [2] 20 okt: Hallojan 3 nov: NorrNorr Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Tiken vill inte släppa valpen!   [1] 7 mar: Observant 8 mar: Ayrin Valp attackerar händer och hänger kvar   [2] 20 feb: Eliika 20 feb: Eliika
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Tax | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB