Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 juni 2021 av Fluffy93 i skaffa hund (9 svar)
Osäkra kring uppfödare

Hej!
Vi har äntligen fått erbjudande om att tinga en valp efter månader av letande och funderande mellan olika raser, men vi blir lite osäkra kring uppfödaren då det har varit många vändor fram och tillbaka nu. Så jag vill bara höra med er om ni tycker detta låter märkligt eller helt normalt. Det är vårt första valpköp så har inte så stor erfarenhet av kennlar.


- Vi kommer få en tik med avelsrätt. Enligt SKK ska man bara betala halva priset när det är avelsrätt, men den här uppfödaren tar fullpris. Egentligen är priset i sig inte det viktiga då vi ändå hade räknat med fullpris, men det känns helt enkelt fel. Är detta vanligt? Något vi bara borde acceptera? På kvittot kommer det stå att ordinarie pris för valpen är 40k och att det sen är halva priset gentemot det, men hanvalpar säljs för 20k ordinarie. Så det är enbart ett sätt för att få ta ordinarie pris. Enligt uppfödaren är det vanligt.


- Handpenningen ska betalas till en annan person istället för till henne, och resterande summa får endast betalas kontant vid hämtning. Det känns också lite märkligt för min del, att ta ut 17k i kontanter och sen lämna över.


Det har också varit många turer som sagt med först ”ni hamnar först i kö om ni tar avelsrätt, ring om två veckor”, sen ”nja jag hade många andra före i kön, ring om en vecka”, sen ”jag vill avvakta lite till för jag har en som inte hört av sig, vi hörs om en vecka” till att vi nu efter en del påtryckningar fick möjlighet att tinga. Hela den grejen känns också lite osäker, som om det helt plötsligt kan vända igen om en annan ”bättre” köpare hör av sig.


Är vi oroliga i onödan eller låter detta märkligt? Tacksam för hjälp.


Ps. Vill inte skriva ras och kennel för jag vill inte hänga ut någon, men hoppas ni kan hjälpa oss ändå att reda lite i detta. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fluffy93 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips uppfödare finsk lapphund?   [3] 23 jan: Lindah 1 apr: Lindah Tips uppfödare finsk lapphund   [0] 23 jan: Lindah Lurad av uppfödare med regförbud?   [15] 2 dec: Petiten 7 maj: Bosse R Diskussion kring bajs...   [3] 8 jul: pipilotta 12 jul: pipilotta Tips på bra uppfödare önskas!   [7] 28 apr: Loppan01 3 maj: Anneli Kontakta uppfödare   [3] 16 feb: Kaffekafka 18 feb: Kaffekafka Letar uppfödare   [13] 14 dec: Jode 19 dec: Gurkans Någon som är bra på regler kring fodervärdsavtal?   [17] 15 nov: Marie&Smilla 20 nov: Marie&Smilla Uppfödare Amstaff Malmö   [11] 23 aug: Sweetiepiehey 27 aug: Hortensia Uppfödare kränkt av färgpreferenser?   [5] 3 maj: HappyoMois 4 maj: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Flatcoated Retriever | Eurasier | Engelsk Bulldogg | Dvärgpinscher | Grand Danois | Dvärgschnauzer | Finsk Lapphund
© 1998-2024 Enfinia AB