Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 juni 2021 av Askrosen i skaffa hund
Re: Lyhörd hundras som funkar med höns?

UPPDATERING


Jag har läst många gamla trådar där andra frågat om hundraser och ofta undrat hur det gått. Därför tänkte jag passa på att berätta var jag landade.


Det blev en stor pudel till sist! Jag sitter just nu och skriver med en valp på drygt två månader sovande en meter ifrån mig.


Hade egentligen bestämt mig för en collie, antingen korthårig eller långhårig. Collieklubben har ett projekt för att förbättra mentaliteten med hjälp av mentalindex, som bygger på MH, och eftersom jag inte vill ha en ängslig hund uppvaktade jag främst uppfödare som var noga med mentaliteten. Men trots att jag besökte flera gick jag bet. En tik gick tom, en uppfödare erbjöd mig en tik men jag måste ha en hane för att kunna lösa hundpassningen, två uppfödare prioriterade tävlande, en tyckte att jag skulle sätta hunden på dagis lite för tidigt, några intressanta kombinationer parades för sent för att jag skulle kunna lösa ledigheten under valptiden och så vidare …


Jag vidgade därför mitt sökande till fler av raserna på min topp-lista. Tittade bland annat på storpudel, och där fick jag napp hos en väldigt trevlig uppfödare som fått en kull i lämplig tid och som hade en hane över. Tiken som fött kullen kändes som en väldigt stabil hund och en fin mamma till sina valpar. Två av hennes syskon är utbildade terapihundar.


Känner mig just nu mycket nöjd med valet. Åker visserligen på mer pälsvård, men slipper å andra sidan hundhår i soffan. Jag kommer att hålla honom relativt kortklippt över hela kroppen.


Katterna har börjat tolerera honom. Hittills går det rätt bra även med hönsen, men det dröjer nog länge innan jag törs ha hund och hönor lösa på gården samtidigt. Nu får valpen springa lös på tomten när hönsen är inne i hönsgården men går kopplad när hönsen är frigående. Kan tillägga att jag har inhägnad tomt och alltid är ute med valpen.


Vad gäller aktivitet har jag helt släppt tanken på agility (vilket jag ser att jag nämnde i mitt förra inlägg). I stället har jag gått med i brukshundklubben och räknar med att prova spår och/eller sök vad det lider. Insåg att jag själv trivs bättre med att gå i skogen än med att springa runt på en agilitybana.


Sammantaget känns det väldigt bra att det blev en pudel. Det är en lättlärd hundras som samtidigt inte lär vara alltför krävande för nybörjarägaren. Jag tror att vi kommer att matcha varandra bra vad gäller utmaningar och aktivitet.


Att han är gudomligt söt gör så klart inte heller något! Men det har väl å andra sidan ingen valpägare någonsin tidigare sagt om sin valp … 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Askrosen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans Förslag på kärleksfull hundras ?   [12] 29 apr: Veruska 4 jun: linn79 Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Matadoravel hur funkar det?   [5] 5 mar: mariatösen 7 mar: Borzoi Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76 Vilken hundras passar mig?   [21] 14 okt: linnea_niro 5 nov: Dextersplace Vilken hundras passar mig?   [15] 10 okt: Safx 20 nov: Safx Vilken hundras?   [8] 1 sep: Wilola 1 sep: Ayrin Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Grand Danois | Bichon Havanais | Border Collie | Berner Sennenhund | Dobermann | Afghanhund
© 1998-2022 Enfinia AB