Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 juli 2021 av Pudelägarn i övriga hundfrågor (7 svar)
Valp rädd för människor, lämna tillbaka?

Behöver akut hjälp! Vi har köpt en valp (8 veckor, storpudel) som vi bara har haft några dagar men det visade sig direkt att hon är rädd för människor. Uppfödaren valde valp åt alla och sa att den valp hon valt åt oss behövde lite mer social träning då hon var försiktigare än de andra valparna och hade varit så hela tiden, men hon är inte bara försiktigt utan de dagar vi har haft henne så har hon inte våga gå fram och hälsa på någon. Inte ens tonårssonens flickvän, fastän hon är hos oss dagligen. När hon berättade om valpen så fick vi inte intrycktet alls att det var något problem utan mer att hon behövde social miljöträning, men det behöver ju alla valpar. Sedan när vi var hos uppfödare så kom valpen fram till mig, dock lite försiktigt och efter de andra, men hon verkade inte nervös så trodde inte det var något problem.


Nu när vi kom hem så blev hon ganska snabbt trygg med mig, min man och tonårsson, men om hon träffar någon annan så blir hon rädd, backar bakåt (ställer sig ibland bakom oss) och skäller. Rädslan släpper inte ens efter en stund och hon går inte fram senare heller eller tar inte  godis ur handen på dem. Utan hon undviker de nya människorna hela tiden de är på besök.


Har skrivit till uppfödaren och berättat detta och då svarade hon att hon hela tiden varit så här, dvs. skygg för människor och att vi kommer behöva jobba med detta och att det kommer ta lång tid. Detta var hon inte tydlig med när vi köpte henne.


Vad ska vi göra? Jag känner mig helt förtvivlad. Har redan fäst mig vid henne men det känns inte bra att veta att vi redan nu, vid 8 veckors ålder, har beteendeproblem att arbeta med. Uppfödaren nämnde nu när hon svarade på mitt sms att hon varit med om liknande förut och då gick det över efter ca 2 år!(?) men att vi måste jobba med detta mycket. 


Vår förra hund var en omplaceringshund som var helt fantastiskt på alla vis förutom att det visade sig vara arg mot andra hundar, så vi fick jobba med honom hela hans liv, vilket var mycket jobbigt. Har längtat så efter en mer "problemfri" hund än vår förra (även om jag förstås älskade honom jättemycket) så det känns verkligen tufft att få börja direkt med en "problemvalp".


Hur skulle ni göra? Bör vi höra om uppfödaren vill ta tillbaka valpen? Kan tilläggas att vi är en social familj med stort socialt umgänge, så just detta med att valpen har problem med människor känns inte bra. Dessutom har vi precis fått vårt första barnbarnn så en fundering finns också hur hon kommer vara mot barn.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pudelägarn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
GITT@N är tillbaka ett tag :-)   [8] 8 sep: GITT@N 3 dec: Qela Reaktiva hundar (människor)   [2] 24 mar: linneafrodo 26 mar: Mira och Esther Ras som inte tokälskar människor?   [1] 2 maj: TigerLilja 2 maj: Anneli Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Lämna tillbaka omplaceringshund?   [3] 20 feb: galanto 21 feb: Ayrin Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther Gör jag rätt med att lämna tillbaka min valp?   [13] 7 jul: Bili 15 jul: ellennd Kommer min hund någonsin få tillbaka sin päls?   [4] 22 jun: z_z_Ulle 23 jun: Draghund Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Ta tillbaka hund   [2] 27 feb: alva 27 feb: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Labrador Retriever | Grand Danois | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB