Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juli 2021 av Bili i valpforum (13 svar)
Gör jag rätt med att lämna tillbaka min valp?

Jag har en 15 veckors valp som kom till mig när han var åtta veckor.
Jag jobbar hemifrån men behöver sitta vid datorn en hel arbetsdag, letade därför efter en valp som kunde trivas med mitt liv och nöja sig med vanlig rastning, mycket lek och längre promenader i framtiden.
Pratade med uppfödaren som menade att det inte var ett problem att ha honom i lägenheten och att jag bor i ett bra område. Läste självklart om raserna och allting verkade klicka rätt. 

Till saken hör att han är en blandras med 50% alaskan husky, 25% samojed och 25% australien shepherd. Men nu några veckor senare tror jag att alaskan huskyn i honom slagit igenom nästan helt. Uppfödaren driver en kennel och har sina hundar till att dra släde. 

Min valp har sedan några veckor börjat hugga efter mig ordentligt oprovocerat, alltså inte valpbiter för det gör han också. Han har även börjat jucka på mig och skäller och morrar. Ibland ser man i blicken hur förbannad han är. Sen kan han ligga bakom mig när jag jobbar och muttra eller sova. Jag får såna skuldkänslor för nu har jag tänkt efter och förstår att han tycker att livet är piss. Han behöver en annan typ av aktivering än vad jag kan erbjuda honom. Tänker alltså att huggandet kan bero på detta?
Svalde min själviska stolthet igår och skrev det här till uppfödaren, att han inte trivs i en lägenhet och att det bara kommer bli värre desto äldre han blir. Vi bestämde att hon skulle ta tillbaka och behålla honom, träna och ha honom med som slädhund. Han får växa upp med ett syskon och föräldrar plus en massa andra hundar. Får inga pengar tillbaka, men jag vill verkligen att han ska vara lycklig så därför säljer jag inte vidare honom själv utan det viktiga för mig är att han får arbeta och vara lycklig. 
Idag rinner tårarna igen och min själviska sida försöker ta över, gör jag verkligen rätt? Jag vill ju inget heldre än att ha honom.. 

Det var verkligen inte meningen att det skulle bli såhär.. jag har definitivt lärt mig en läxa. Även om det känns 100% rätt så behöver det kännas 110% rätt flera gånger om innan jag köper en ny hund.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bili och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
GITT@N är tillbaka ett tag :-)   [8] 8 sep: GITT@N 3 dec: Qela Lämna tillbaka omplaceringshund?   [3] 20 feb: galanto 21 feb: Ayrin Valp rädd för människor, lämna tillbaka?   [7] 6 jul: Pudelägarn 8 jul: Ayrin Kommer min hund någonsin få tillbaka sin päls?   [4] 22 jun: z_z_Ulle 23 jun: Draghund Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Ta tillbaka hund   [2] 27 feb: alva 27 feb: Ayrin kan jag lämna min hund i 2 veckor?   [4] 8 okt: Supervovve 9 okt: traktorn Lämna bort hund tillfälligt för valpen?!   [5] 30 apr: EnSånDär 7 maj: Voff 92 Lämna 10 v valp i över 2veckor   [5] 28 apr: Malte! 2 maj: Ayrin Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Yorkshireterrier | Schäfer | Rottweiler
© 1998-2024 Enfinia AB