Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 juli 2021 av Lona i valpforum
Re: Dåligt samvete när valpen roar sig själv

Oj, jag tycker snarare att det är rätt mycket även era lugna dagar.
Det är definitivt bra att valpen verkligen får göra "ingenting" emellanåt, i synnerhet om man har gjort lite mer en viss dag. Då tänker jag även på saker där man kanske inte tycker att man gör så mycket men som innebär massa upplevelser för valpen. Det kan faktiskt vara en så enkel sak som att man går åt andra hållet än det vanliga på promenaden. Nya saker att upptäcka, nya dofter, kanske nya ljud - en ny värld även om en äldre hund hade tyckt att det inte var så spännande.
Även bad, hantering och så vidare innebär aktivering, åtminstone i den åldern.


Sen håller jag med de övriga, det är bara positivt att valpen leker själv. Man vill för det mesta inte ha vare sig en hund som behöver 100% aktivering och dessutom 100% full uppmärksamhet.
Ju mer du aktiverar, desto mer krävande blir hunden så småningom.
Absolut inget du behöver ha dåligt samvete över!
Dessutom - valpar leker, om inte annat så för att de är övertrötta. Det behöver alltså inte vara ett tecken på brist på aktivering, det kan slå över åt andra hållet också. Jämför med övertrötta småbarn!


Jag kanske skall tillägga att min 10-åriga labbe skuttar runt här i huset med sina leksaker, Jag tycker snarare att det är bra att hon aktiverar sig själv om/när jag inte gör det. (Hon är iofs en extra-turbo-labbe, nu börjar hon snarare bli som en normal tvååring...)


Men du...det är såklart jättebra att du ställer frågor och har funderingar, du vill helt klart det bästa för din valp - men glöm inte att andas! Det blir bra i slutänden och det mesta går att reda ut om man skulle strula till det. Förr eller senare gör man faktiskt någon miss och det är helt ok.
För övrigt kommer man garanterat att upptäcka saker man borde gjort annorlunda redan från början, hur många hundar man än har haft.
Att jag skriver detta är inte sett som en pekpinne men det är alldeles för många valpägare som mår dåligt för att de tycker att de inte räcker till, kanske inte gör rätt, kanske till och med gjort ett misstag.
Så glöm inte att koppla av, att vara här och nu, och ta massa med foton och filmer!
Vill du så skriv gärna dagbok, jag skrattar rätt gott både åt mina tidigare hundar och mig själv när jag ser tillbaks. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hur ska jag får kontakt med valpen?   [12] 19 apr: nybörjaren 23 apr: Ayrin Kommer jag älska valpen som min gamla hund?   [9] 28 dec: Freddiesmatte 3 jan: Freddiesmatte Kommer valpen känna igen mig?   [3] 13 nov: Julia500 6 dec: Lighteninglog hund äter dåligt och har inte bajsa   [3] 5 jan: walle8383 6 jan: aenima Valpen blir stressad utomhus   [2] 20 okt: Hallojan 3 nov: NorrNorr Hundgodis att göra själv   [3] 28 jul: Mira och Esther 29 jul: Anneli Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Fransk Bulldogg | Coton de Tuléar | Chihuahua | Cairnterrier | Jack Russell Terrier | Engelsk Springer Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB