Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 augusti 2021 av Sanmatte i övriga hundfrågor (7 svar)
När andra hundar skäller på min hund

Hej! 
Ny på detta forum och det är så att jag har lite funderingar på hundfrågor som jag inte kan finna svar på någon annanstans så jag provar här. 


Det är så att jag har en schäfer, en hane på 1 år, som jag tycker det fungerar väldigt bra med. Vi har kommit långt i träningen och är väldigt aktiva ihop. Han är en vänlig och lyhörd hund som fungerar utmärkt i familjen. Han skäller i princip aldrig, går fint i koppel och har en god grundlydnad. Han är sällan reaktiv i kopplet utom vid hundmöten. Han skäller aldrig eller liknande men har en tendens att involvera sig för mycket i mitt tycke. Han stirrar och fixar blicken, tassar på tå och kan ibland gå mot den andra hunden. 


Till en början var det inte såhär men eftersom 90% av alla hundar vi möter (utan överdrift) skäller och lever rövare i koppel när vi går förbi så har det utvecklat sig så. Han blir i princip utskälld varje gång vi går utanför dörren, särskilt av grannars hundar. Alltså varje dag. Är hans beteende acceptabelt och en normal reaktion på andra hundars skällande? Hade önskat att han ignorera andra helt och korrigerar direkt när han fixerar sig, dvs innan mötet sker och försöker ignorera. Han får aldrig hälsa på okända hundar etc. 

Tips och tankar?


Bonusfråga, vad beror det på att nästan alla andra hundar skäller på min? Är det något med min hund som gör dem rädda? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sanmatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Valp som skäller inne   [3] 27 aug: Belina bus 29 aug: aenima Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Skäller på tomten   [4] 8 mar: Mira och Esther 13 mar: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Vuxen hund skäller på valp!!   [4] 27 dec: _martina 29 dec: _martina Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB