Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 augusti 2021 av Sanmatte i övriga hundfrågor (5 svar)
När andra hundar skäller på min hund

Hej! 
Ny på detta forum och det är så att jag har lite funderingar på hundfrågor som jag inte kan finna svar på någon annanstans så jag provar här. 


Det är så att jag har en schäfer, en hane på 1 år, som jag tycker det fungerar väldigt bra med. Vi har kommit långt i träningen och är väldigt aktiva ihop. Han är en vänlig och lyhörd hund som fungerar utmärkt i familjen. Han skäller i princip aldrig, går fint i koppel och har en god grundlydnad. Han är sällan reaktiv i kopplet utom vid hundmöten. Han skäller aldrig eller liknande men har en tendens att involvera sig för mycket i mitt tycke. Han stirrar och fixar blicken, tassar på tå och kan ibland gå mot den andra hunden. 


Till en början var det inte såhär men eftersom 90% av alla hundar vi möter (utan överdrift) skäller och lever rövare i koppel när vi går förbi så har det utvecklat sig så. Han blir i princip utskälld varje gång vi går utanför dörren, särskilt av grannars hundar. Alltså varje dag. Är hans beteende acceptabelt och en normal reaktion på andra hundars skällande? Hade önskat att han ignorera andra helt och korrigerar direkt när han fixerar sig, dvs innan mötet sker och försöker ignorera. Han får aldrig hälsa på okända hundar etc. 

Tips och tankar?


Bonusfråga, vad beror det på att nästan alla andra hundar skäller på min? Är det något med min hund som gör dem rädda? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sanmatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen Hur ger man andra dos av Pro-kolin? Kommer inget..   [3] 10 sep: Lovely havamalt 11 sep: Lona Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane Valp skäller så fort hon inte får uppmärksamhet   [9] 12 maj: Jan82 19 maj: Halvtand Hundar som ej går med andra hundar i hundgårdar   [8] 5 feb: Lilo18 6 feb: Starcastle Hounds
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Cocker Spaniel | Vit Herdehund | Schäfer | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Långhårig Collie
© 1998-2021 Enfinia AB