Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 augusti 2021 av Sanmatte i övriga hundfrågor
Re: När andra hundar skäller på min hund

Hej! Tack för ditt svar. Du har nog rätt. Jag är bara så rädd att om jag tillåter detta beteendet så kommer det successivt att förvärras. Att det leder till en stegring i utfallsskalan. Men jag ska jobba på detta och hoppas att det blir som i ditt fall. För det är som du skriver att han fortfarande är en unghund så förhoppningsvis kommer han att lugna ned sig så småningom efter denna fas. Det är ju även hanterbart och en väldigt låg form av utfall om man nu ska kalla det så.


En tanke som slår mig är också att hans reaktion i viss mån är rimlig. Jag menar jag hade också stirrat och rört mig konstigt om en annan människa som är i närheten plötsligt hade börjat skrika på mig på stan exempelvis. Annars är han verkligen en toppenbra hund och fungerar utmärkt i alla situationer som hantering, i vardagslivet, när han leker, med barn och allt. Han kan ligga lugnt på plats hemma utan minsta stress och han ligger ofta ute på gräsmattan helt cool lugnt utan att bry sig medan andra grannhundar skäller ut honom. 


Jag har precis den erfarenheten också, att det är särskilt småhundar som mopsar upp sig. Det finns många i mitt område och jag har fått höra att de skäller för att min hund är stor och att de då blir rädda och skäller, vilket jag inte tror stämmer för de skäller på allt och alla konstant. Oavsett är det ju inte mitt problem. Det är bara att försöka ignorera sådana, både hund och ägare tror jag. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sanmatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vuxen hund skäller på valp!!   [4] 27 dec: _martina 29 dec: _martina Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [5] 30 okt: Myrina 1 nov: Ayrin 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Tax | Fransk Bulldogg | Dobermann | Chihuahua | Yorkshireterrier
© 1998-2023 Enfinia AB