Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 september 2021 av Ayrin i aktiv med hund (11 svar)
Tips för att få lite mer fart på hunden önskas

Hejsan!
Jag tränar en del agility med min lite drygt 1,5 år gamla isländska fårhund och har enorma problem att få nåt tryck och fart i det hela från hundens sida. Detsamma gäller väl egentligen alla hundsporter vi testat tbh :/.


Jag får på det hela taget slita som en idiot för att ha en hund som är hyfsat med. Hon gör som jag säger och har bra kontakt, men hon tar som inte i i onödan...


Belönar med leksak eller godis beroende lite på vad som verkar föredras den dagen och passar övningen, försöker jobba korta pass med hög intensitet från min sida, men det hjälper väl inte jättemycket.


Det händer faktiskt att hon glimmar till och går fort nån gång ibland, men det är då inte ofta. Hon har inte heller några problem att ta i i skogen eller i lek med andra hundar, eller i lek med mig när hon är på det humöret, så tvivlar starkt på att det skulle vara något fysiskt.


Suck, är väl lite besviken och ledsen för att vara ärlig. Körde en snabbis på agilitybanan med en bekants lancashire heeler nu i helgen, en hund som aldrig kört agility förr, och det var så *lätt*! Hunden jobbade på med fin intensitet och bra intresse för belöningarna under hyfsat lång tid, utan att jag behövde spela apa för att lyfta hennes intresse och intensitet... med min får jag kuta omkring med en leksak som en idiot för att få henne intresserad.


Kan väl vara att det blir bättre när "säsongen" är över och vi får en paus över vintern, kan vara att det blir bättre när hon känner sig mer "varm i kläderna" med agilityhindren och vad jag önskar från henne, och jag får väl finna mig i att det inte är en särskilt snabb ras, utan att de som tävlar i agility med dem mer får lita på att de är hindersäkra än snabba, men just nu känner jag väl lite att det kanske blev fel ras för mig iaf, även om jag tycker väldigt mycket om henne :/.


Jaja, ni får ursäkta gnällandet, tar gärna emot konstruktiva tips för hur man kommer vidare samt övningar för bättre fart :). Tips på roliga lekar uppskattas också :).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ayrin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kan jag ge hunden Maxrelax som gått ut på datum?   [2] 1 jul: Nelreb 2 jul: Nelreb Hur ska man rasta hunden?   [12] 2 jun: mojji 25 jun: mojji Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Tips på bra uppfödare önskas!   [7] 28 apr: Loppan01 3 maj: Anneli Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB