Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 oktober 2021 av Trientalis i skaffa hund (9 svar)
Tips om första hund till familj

Hej!


Jag och min familj - två vuxna och på halvtid två barn, 11 och 15 år - planerar att köpa hund men håller på att bli galna av alla alternativ alternativt brist på alternativ. Tänkte höra här om ngn har tips :).


Varken jag eller min sambo har ägt hund själva men vi är vana vid att ha hundar omkring oss genom vänner och bekanta, vi lånar/passar ofta osv. Barnen bor med två hundar halvtid så de är ändå vana att ha hund i huset. Vi har också två katter (ovana vid hund men det ska nog gå bra :)). Boendet är villa med trädgård i södra Stockholm.


Vi letar hund av mellanstorlek som är lekfull och godmodig, kräver lagom med aktiviering (vi är såklart beredda att lägga tid på aktivering men vill ändå inte bli utbrända på kuppen). Vi gillar att röra på oss så vill ha en hund som klarar långpromenader/vandringar, lite löpturer och kanske t o m springa bredvid en cykel.


Utseendemässigt tilltalas vi av lite gulligare raser, typ spanielhundar och golden. Men jag är lite orolig för pälsvården hos spanielhundarna (även om måttlig pälsvård är helt ok) Tycker också dagens utställningscockerspaniel har FÖR långa öron och hängiga ögon och skinn så angående cocker är det i s f en jaktvariant som är aktuell men vet inte hur svåra de är.


Ang golden är den möjligen aningen för stor, annars vore en sådan nog perfekt.


Har även kikat på kromfohrländer men är orolig att den är lite för reserverad, vi vill inte ha en "one-man-dog".


Om någon har tips på en ras vi kanske inte tänkt på som skulle kunna passa alternativt har ngt bra/dåligt att säga om ovan nämnda raser så vi lättare kan ringa in vad vi ska satsa på så vore vi jättetacksamma :).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Trientalis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Första tävlingen   [6] 7 okt: Maldah 11 okt: Maldah Tips på ras familj/arbetande hund?   [7] 1 aug: Ninni81 4 aug: Lona Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Hitta rätt (diabetes)hund till vår familj.   [8] 14 jan: Diabeteshund 18 jan: Torparinnan Skaffat min första hund   [6] 29 jun: Peter21 30 jun: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Chinese Crested Dog | Schäfer | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2024 Enfinia AB