Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 oktober 2021 av Student i valpforum (3 svar)
Valpkurs som jag inte rekommenderar i Linköping!

Jag är så besviken på valpkursen som jag gick där inkallning var ett övningsmoment. Och båda kursledarna tyckte att de skulle öva på inkallning och vi skulle släppa våra hundar lösa en och en. När det var min tur så gick det inte så bra och min valp ville inte komma. Det var roligare att göra andra saker. Det regnade ute och det var kallt.
Valpen min ville inte komma efter cirka kanske 2-3 minuter (men kändes som evigheter pga att jag kände mig lite stressad över att min hund inte skötte sig som alla andra dvs inte kom med en gång på inkallning).


När hunden började närma mig och en av kursledarna, så tar kursledaren tag snabbt i magen på min valp och valpen börjar skrika av smärta.
Vid situationen kände jag irritation och en tanke slog till om att det kändes inte rätt att han (kursledaren) gjorde så.


Jag vågade inte säga något till den manliga kursledaren i situationen och höll tyst och klappade ångestfyllt min hund för att hen kom till slut men frustrationen växte när jag kom hem. Jag valde att skriva ett mail till dem och den kvinnliga kursledaren svarade med att:
“din hund kom ju inte och vi stod och väntade jättelänge, så han var tvungen att göra något och så hårt gjorde han väl inte”.


Jag skrev igen att jag inte gillade att de gjorde så som de gjorde och att valpen skrek när kursledaren tog tag i henne men fick tillbaka samma svar.


Jag skulle inte rekommendera valpkursen på Linköpings brukshundsklubb just pga denna incident. Det var en manlig och en kvinnlig kursledare i 50-årsåldern. Om ni vill veta namn, skicka ett privat meddelande till mig.Min ras på hund är svårinkallad och jag tycker nu i efterhand att de kanske borde haft mer kunskap om valpar och om olika raser och andra inkallnings metoder så att de inte behöver vara lösa när de är valpar och är på kurs för att tränas i tex kontakt, och absolut inte i så svåra övningar som lös inkallning med mycket störningar.Berättade detta även för min uppfödare som tyckte att det var väldigt dumt av kursledaren att göra så och den enda som ska ta tag i hunden är jag själv om jag tycker att det är befogat och ingen annan. Det kan sabba så mycket vid framtida inkallning och man måste jobba hårdare med det i framtiden.


Har ni varit med om nåt liknande när ni gått valpkurs?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Student och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på valpkurs i Göteborg   [3] 16 apr: Eva Majorna 17 apr: pipilotta Mat innan valpkurs?   [2] 29 aug: Tira Ros 31 aug: Tira Ros Dagmatte sökes i Linköping!   [1] 21 mar: isawen 6 jul: Fern Dagmatte sökes linköping   [0] 12 jun: Primadonna6 Valpkurs? Vad bör jag veta vid första valpen?   [2] 2 mar: lillamolly 3 mar: hundöga återkomst Vad för hundras rekommenderar ni?   [3] 23 okt: Svala 24 okt: bes Vad rekommenderar ni för sele?   [11] 5 sep: kalo 21 sep: VildaVittra Valpkurs i Örebro (Lekeberg och Centralt) - Tipsa!   [1] 9 aug: Chinesecrestedlover 10 aug: Chinesecrestedlover Valpkurs i Karlstad med omnejd   [1] 7 jun: JuniGreen 8 jun: Qela Påbörjar valpkurs, överdrivet med godsaker?   [12] 18 feb: Floyd 18 feb: Floyd
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB