Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 oktober 2021 av Tinix i lydnadsforum (2 svar)
Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter

Tjena. Mitt första inlägg här. Detta har blivit så illa så jag bara måste söka hjälp på något sätt.


Problem: Detta har gått i faser, 2 månader går promenader hur bra som helst sen kommer där perioder på ibland 3-4 veckor där min hund får dessa attacker som jag ska förklara.


Attacker: När min hund då hamnar i denna fasen  så kan en promenad börja hur lugnt och härligt som helst och svansen går och vi söker godis jag slänger ut och leker bland löv. Sen helt plötsligt så blir han arg och hoppar och försöker bita tag i armar och allt möjligt (liknar en valps lekbeteende). Detta har slutat i oräkneliga klädesplagg bland annat jackor och byxor som blivit totalt förstörda av hål från bitandet. Blåmärken är också ofta förekommande under dessa attackerna.


 


Vad jag gör så fort det börjar: Tar tag i honom och säger åt på skarpen att detta inte är okej med såväl kroppsspråk, ton och ansiktsuttryck. Då blir han nästan alltid bara mer galen. Då tar jag honom och sätter honom mellan mina ben med huvudet framåt. Detta med att sätta honom mellan benen har alltid funkat och han blir lugn på 1 sekund och fattar att nu är det kört. Ibland funkar det att ha honom där i 5 minuter bara och sen gå vidare och avleda till andra saker i omgivningen, men som nu på lunchpromenaden på jobb så bestod 90% av promenaden bitande, springande och ta sats för o hoppa på mig. Inget hälpte och så fort jag släppte han från ben greppet så var det igång direkt igen. 


 


Det är svårt att förklara situationen i sitt fullo men det är supermäkrligt beteende. Jag har under hela max uppväxt tränat, hög disciplin såväl som vid matskålen och vid möten av andra hundar människor. Innan jag skaffade honom gick jag 2 kurser i förberedande lydnad och efter jag fick honom så gick vi 3 kurser i kontroll och träning (inc valpkurs). Jag har också följt oräkneliga kurser på youtube som varit väldigt givande men aldrig sett hört eller läst om någon som haft så mycket strul som jag haft med min hund. Och efter min upplevelse och allt förberedande inför hundäganden så förstår jag inte hur någon någonsin skulle kunna njuta av en hund när det ska vara på det här sättet. 


Jag är helt slut och är nu inne i ännu en period där han blir helt galen. Detta trotts all mental och fysisk stimulans han får bland annat i trädgården hemma, på fotbollsplanen och frisbeegolf jagandet.


 


HJÄLP


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tinix och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp juckar på nästan alla tikar   [2] 15 feb: Freddiesmatte 15 feb: Freddiesmatte Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Stressad golden   [4] 27 mar: ZiggeR 25 maj: Mira och Esther Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Bilbälte valp golden   [3] 26 apr: ZiggeR 28 apr: Gurkans Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla Köpa golden retriever   [3] 15 mar: ZiggeR 16 mar: Gurkans HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Labrador Retriever | Chinese Crested Dog | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB