Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 november 2021 av Nemo. i valpforum (2 svar)
Hjälp och tips sökes.

Hej! Vi har ett problem med vår lilla flatcoated retriever (11veckor) som vi inte riktigt vet hur vi ska ta itu med och tänkte höra med er om ni har något tips.
Det är när vi ska ta med honom ut på promenad för att göra sina behov.
Vi sätter på honom koppel och allt går jätte bra men när vi öppnar dörren stannar han i hallen och vägrar att gå ut.
Drar vi lite i kopplet så kämpar han emot och drar vi lite till så kämpar han emot så att han ramlar, dvs han vill verkligen inte ut.
Vi bär honom till gräsmattan och man ser på honom att han verkligen vill in men efter en stund så väljer han tillslut att kissa och ibland bajsa, sen låter vi honom gå in.
Ska vi gå en liten längre bit, kanske 100 meter så kämpar han emot hela tiden. Vi går 2 meter sen stannar han och kämpar emot likadant som i hallen, vi kan locka på honom med godis och då kan han gå 2 meter till sen samma visa igen.
Hittar han något att nosa på till exempel i ett dike så kan det bli fart på honom men inte annars.
Sen när vi väl kommer hem så blir han nästan överlycklig och full av energi. Den energin man hade hoppats att han skulle ha på promenaden.


Jag gick med honom i skogen igår och då gick han utan problem. Nosade, var nyfiken och svansen viftade. Men för att komma till skogen måste man gå den vägen som han krånglar på så blir en jobbig promenad oavsett.


För övrigt går allting jättebra med honom och han är kärleksfull och lekfull sålänge vi är inomhus.
Känns bara lite svårt att få honom rumsren om han inte vill gå ut och vi som husse och matte känner ju inte samma glädje i att gå ut när han krånglar.
Förmodligen så tycker inte vovve att det är kul att gå ut heller men han måste ju gå ut för att göra sina behov och få sin motion så vi vet inte riktigt hur vi ska göra.

Vi är fullt medvetna om att det är en valp och att det kanske växer bort men finns det något sätt att träna bort detta beteende?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nemo. och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Långhårig Collie | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Schäfer | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Chihuahua | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB