Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 november 2021 av KristinaB i övriga hundfrågor (2 svar)
Hjälp med valp som skäller på katter

Hej, jag skulle behöva lite hjälp med hur jag ska lära min 6 månaders RR valp att inte skälla på grannes katter, eller katter överhuvudtaget. RR är ju en relativt tyst ras men så fort hon ser katterna utanför huset så blir det ståpäls och totalt ylande och skällande. Det här sker ett par gånger om dagen. Hon springer fram till altandörren och vill ut men öppnar jag så står hon mest i ingången och skäller på dem. Hon är alltså inte så värst intresserad av att jaga dem, men springer de iväg så ska hon efter, för att se vart de tog vägen. Saken är att jag vill gärna ha grannes katter på min tomt eftersom de hjälper till mot mössen. Samtidigt så kan jag inte ha att hunden skäller så fort hon ser dem eftersom vi ofta har externa jobbmöten och håller föreläsningar där de behöver vara tyst i bakgrunden. Jag vill att hunden skäller när de verkligen är något, men hittils är det svansviftningar och pussar till alla (för henne) okända männsikor som kommer. t ex byggjobbare, budleverans, försäljare. Men katterna .. oj, oj. Vi har också en fasanfamilj på 5 som brukar trava runt på tomten och de muttrar hon över lite, men de inte alls som med katterna.


Tanken var att jag skulle ta med min hund en vecka för att fira jul hemma hos familjen, men då de nyligen skaffat sig en skygg katt från katthemmet, så fick vi stryka det. Även om jag inte tar med hunden till jul, vill jag kunna ta med henne framöver, så på något vi måste vi jobba på det här. Några tips?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om KristinaB och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Valp som skäller inne   [3] 27 aug: Belina bus 29 aug: aenima
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Grand Danois | Boxer | Schäfer | Finsk Lapphund | Jack Russell Terrier | Dalmatiner
© 1998-2024 Enfinia AB