Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 december 2021 av Anneli i övriga hundfrågor
Re: Hunden attackerar vår katt

Jag vill genast säga dig att jag har ingen hjälp att komma med. I flera år har jag försökt få mina två flatcoated retrievers att tolerera katter, att bara se dem, inte umgås med dem. Inget som vi försökt har fått de två att ändra uppfattning. De skäller, gormar, hoppar, lever rövare om kattstackaren så är 15 meter bort. Och nåde den katt som vågar sig in på deras territorium.Det vill till att katten har fart på tassarna eller ett träd i närheten. En vinter för något år sedan tog vi hand om en katt som satt och huttrade utanför våra bortresta grannars hus - inte deras katt dock. Vi vågade inte ha den stackars svultna katten i vårt hus utan fick den inkvarterad hos en kompis till min man, så illa var och är det.Vi har verkligen försökt på alla sätt vi känner till att sammanföra katt med våra hundar, men har skändligen misslyckats. Tidigare flattar har väl inte direkt älskat och umgåtts med katt, inte brytt sig bara, men så här illa har inga tidigare hundar betett sig.


Beagle är ju en jakthund och ser kanske katten som ett bytesdjur? Nu var ju din hunds utbrott ett resursförsvar (benet), men incidenten är ju ändå oroväckande.


Det enda förslag jag har att komma med är att strikt begränsa vardera djurs område med galler för dörröppningar, så när hundarna är i köket får katten vara någon annanstans och vice versa.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Anneli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Hunden blir påkörd av en moped   [3] 18 aug: Doglover83 18 aug: Ayrin Min valp attackerar min vuxenhund   [2] 25 mar: Jogge91 26 mar: aenima Kommandon hunden kan   [4] 14 nov: Geka 18 jan: Pommes Mandolin Att sälja hunden   [6] 25 okt: Omakha96 25 okt: aenima Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Valp attackerar händer och hänger kvar   [2] 20 feb: Eliika 20 feb: Eliika Ta med hunden när bortbjuden el ej? (Stress)   [7] 29 jan: Chocolate AK 17 apr: BondBrud Hjälpa hunden slappna av inne   [2] 20 jan: Tessi11 26 jan: LouisLouis Hur får jag hunden att gå NERFÖR trapporna?!   [5] 19 jan: JohannaS 20 jan: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Australian Shepherd | Dobermann | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Border Collie | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB