Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 december 2021 av LinnD i lydnadsforum (10 svar)
Belöning till omotiverad hund

Hej. 


Skriver i detta forum i brist på annat, men är ingen ren lydnadsfråga. Jag har hyfsat stor erfarenhet av hundträning men har nu stött på ett "problem" jag aldrig haft tidigare. Vi har sedan några månader tillbaka ett par omplaceringshundar som är härliga på de flesta sätt. Jag har mestadels haft hundar som varit rätt aktiva och samarbetsvilliga och framför allt väldigt lättmotiverade. 


Problemet med dessa två är detta: Den ena av dem är i princip omöjlig att belöna med varken godis, mat, leksaker, kel eller något annat vi provat. Han är noll intresserad. Han bryr sig ytterst sällan om ens det allra godaste av godis och är inte intresseras av att leka heller. Det blir därför rätt svårt att träna med honom. Han går oftast bara därifrån eller kan om det är megagott godis (tänk en ren köttbit i princip) tycka att det är okej nån minut eller så, inne, där det inte finns minsta distraktion av något annat för då bryr han sig inte ens om en köttbit. 


Tiken däremot gillar godis men gör INGA ansatser att försöka utföra något annat än att titta en i ögonen för att få det. Har vänt ut och in på oss själva för att få henne att förska prova sig fram men kammar noll. Hon sätter sig bara och tittar på en. Vi har belönat henne när hon råkat göra saker som liknar något man skulle kunna öva in och det enda som händer är att hon efter belöning sätter sig och tittar på en och gör noll förösk att lista ut vad hon gjorde för att få belöningen. Hon följer efter en godis som man för åt olika håll (tex för snurra, gå slalom, gå tunnel mellan ben osv) och hon kan ha gjort det 100 gånger med godishjälp och tar man sedan bort godiset och försöker utan så står hon bara och tittar och förstår inte alls. 


Har ni några tips?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LinnD och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Belöning vid träning   [2] 8 nov: Geka 9 nov: Ayrin Kampa som belöning   [5] 24 jul: Mira och Esther 26 jul: Ayrin Belöning och lydnad.   [2] 11 jun: gurkemja12 12 jun: gurkemja12 Född till slyngel? Ingen belöning duger!   [5] 8 aug: Puddingpastejn 11 aug: ygdrsil Efterlyses Försvunnen Borderterrier Belöning 5000   [0] 2 jan: Maria Engman Tips på Gott belönings godis som Era vovvar gillar   [8] 21 okt: Kristin_Kezo2012 24 okt: Qela Belöning/positiv förstärkning (träningshjälp)   [14] 1 apr: Turbo 6 apr: hundögon Kalorifattigt godis - belöning   [7] 14 mar: z_z_kungen 19 mar: Christer Häromi Förklara ordet belöning   [11] 20 nov: TheoGoesYoda 21 nov: MissNöjd Gott torrfoder som belöning   [17] 24 aug: Woofer 25 aug: Skroff
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB