Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 januari 2022 av Toshi i foderforum (7 svar)
Blodigt slem i avföring, för snabbt foderbyte?

Hej! Har en blandraskille på 2 år, som har gått på standardt mild. Funkat jättebra för det mesta, prövat många olika foder men detta är det enda han har varit bra i magen på(tycker inte alltid att det är speciellt gott dock :().

Började få slut på fodret för ca två veckor sen, skulle åka och köpa nytt. Men då fanns inte mild, vart slut hos leverantör ett tag eller något.
Så då köpte min kille en liten låda med normal(är typ samma ingredienser men det är mer protein i det), och fick göra ett ganska hastigt foderbyte på 2-3 dagar pga att det inte var så mycket kvar av det gamla. Han blev såklart sämre i magen, inte diarre eller så men avföringen var mjukare.

Efter typ 4-5 dagar av bara normal så fick de in mild igen så vi var och köpte en säck. Bytte ganska fort tillbaka för jag tänkte att han käkat mild så länge och varit så kort tid på normal.

Nu har han gått på mild igen i en vecka men han blit inte bättre i magen, var ute nyss och han satte sig fyra gånger. Två första var normal, men mjuk avföring. Andra två gångerna kom det i princip bara ut rött slem.

Kan det vara så att jag klantat mig med foderbytet och det är anledningen till att han har blivit såhär i magen, eller ska jag vara orolig för att det är något annat?

Och om det är så, hur ska jag återställa magen? Risdiet och sen gå tillbaka till standardt mild?

Tacksam för svar!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Toshi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Foderbyte Purina vs Royal   [3] 23 apr: Lejla & Ozzy 24 apr: Lejla & Ozzy Goldenvalp 8veckor flämtar och andas snabbt   [5] 7 maj: Jan82 7 maj: Jan82 Valp lös i magen och blodsprängd avföring   [3] 16 apr: FP94 16 apr: FP94 Vovvens reaktion vid foderbyte   [1] 28 nov: Holst7 28 nov: Ayrin Orijen till valp,kladdig/lös avföring på kvällen   [18] 4 aug: närjagmötteharry 18 sep: Ayrin Snabbt svar? Maghund!   [5] 9 apr: LindOs 11 apr: airaM77 Hjälp med val av foderbyte   [10] 10 jan: anna.o 2 mar: anna.o Behöver snabbt svar på bra magmedicin mot diarré!   [6] 30 nov: BushundenL 3 dec: Ginza Schäfertik Dricker mer efter foderbyte   [2] 11 jun: Flat4ever 12 jun: Flat4ever Onormal avföring   [3] 10 apr: Bästanosen 10 apr: Megawatt
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Coton de Tuléar | Schäfer | Chihuahua | Fransk Bulldogg | Cairnterrier | Engelsk Springer Spaniel | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB