Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2022 av Yorkie-Zoffan i sjukdom & hälsa (2 svar)
Så ledsen över patellabakslag

Hej alla kloka här,


jag har varit så deprimerad ett tag för jag är så orolig för min lilla yorks vänstra bakben som han hoppar med på det här klassiska patellaviset. Vi har varit hos veterinär två gånger och även hos rehab och det har konstaterats mild patella grad 1, det har klämts och känts och veterinärerna har knappt lyckats pressa ut knäskålen ur gropen alls och säger att det är ungefär likadant på höger bakben som han inte hoppar med alls. Rehabkvinnan tycker att han är stel i höftböjarmuskeln.


Men vi har tränat. Och tränat, och tränat. Det är cavaletti, benböj på balansboll, backa upp för ramp, skogspromenader med höga kliv, stretch av bakbenet – och detta gav resultat. I flera månader har han gått jättefint, men så för ett par veckor sedan började han hoppa mer med bakbenet igen vid en viss takt, särskilt när jag släpper honom lös – som han älskar – och nu är jag så orolig att min tillvaro påverkas. Visst har en del skogspromenader uteblivit pga is och snö, men så är det ju det här landet.


Ska till veterinär igen om två veckor, men tills dess. Hur ska jag stå ut med oron? Kan en hund med patella få en bra tillvaro? Han tycks inte ha ont alls. Och allmäntillståndet är glatt och livligt. 

Operation är verkligen riskfyllt säger veterinären, med en sådan här liten hund på 2,5 kilo. Skulle man ens våga?

Har någon några patellaerfarenheter att dela med sig av? 


Tacksam för stöd och råd i denna situation som gör mig så nedstämd.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Yorkie-Zoffan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ledsen när äldsta hunden blir lägre i range   [7] 11 mar: Symbios 13 mar: Borzoi Omplacering så ledsen   [13] 7 jul: Msz 11 jul: s0me0ne Förbannad arg o ledsen   [1] 13 apr: pinsan 14 apr: hundöga återkomst Blir så ledsen... Måste skriva av mig..   [4] 7 maj: Tornvinga 10 maj: Vanna Ledsen ensam hund   [5] 19 nov: Staby-Viggo 23 apr: Staby-Viggo Jag blir så ledsen och arg   [23] 27 jan: Tropper 29 jan: hundögon Skadat tassisen :( ledsen snusse   [3] 22 dec: Hrímnir 23 dec: Hrímnir är chockad och otroligt ledsen på vissa hundägare   [4] 16 nov: FreestyleTjejen 18 nov: jeezzkaan Ensamhetsträning fungerar inte alls, ledsen matte   [38] 9 sep: Zarjess 10 sep: Alfa-No Sweat Hjälplös och ledsen valpägare   [41] 7 sep: Weras matte 15 okt: hundliv
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Berner Sennenhund | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2022 Enfinia AB