Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2022 av aenima i valpforum
Re: Bitig och gnällig valp såklart :) TIPS TACK!

Det kan absolut vara så att ditt kroppsspråk inte förmedlar riktigt det du vill och jag vill börja med att ge dig en stor tumme upp för att du har den insikten. Det är många som aldrig kommer på att de själva kanske måste ändra något utan ser det som att hunden är själva problemet. 


Det är svårt att förmedla vad man kan göra annorlunda utan att faktiskt se det, men ett tips som jag fick för länge sedan och som jag har med mig är "säg vad du menar, och mena det du säger".
Sen är grejen att det faktiskt är svårare än vad det verkar. Många gånger har vi en tendens att be hunden om något samtidigt som vi är osäkra på om det kommer fungera, det gör att vi kan framstå som något otydliga för hunden.


Sen är den bistra sanningen att en del valpar är mycket bitigare än andra. En del valpar kan ha svårt att koppla av när de är trötta och kan istället bli utåtagerande när de är övertrötta.


Jag har själv haft en väldigt bitig valp och jag vet hur jobbigt det kan vara, men tappa inte hoppet. Det kommer att bli bättre!


(Jag vet en del som har gått omkring med gummistövlar inomhus när de haft bitig valp)


Det är ett trick i sig själv och det är toppen att ni ska gå kurs framöver, det ger väldigt mycket.


Du kan absolut spärra av med ett kompostgaller. Att valpen gnäller är inte farligt, men det kan vara bra att tänka på att om du då blir orolig så är det lätt att valpen märker det och gnället förstärks. Likaså om du ger valpen uppmärksamhet just då. Se till att träna valpen på det här när den är ganska nyrastad och redo att sova. Det blir inte lika mycket uppförsbacke då. Så se till att förberedda ordentligt innan du ska jobba.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om aenima och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg Hjälp, bitig valp.   [4] 9 nov: Cole 10 nov: Ayrin Bitig valp, vad ska ja göra för få henne att sluta   [2] 3 okt: Chin86 3 okt: TindraFreya Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Bitig valp, vad gör man?   [5] 13 sep: NalleTass 20 sep: Anneli Bitig valp och småbarn   [3] 29 maj: vackertass82 29 maj: username Bitig 18 veckors springer   [13] 12 jul: Essge 17 jul: Sezziyanen gnällig och skällig valp   [12] 16 maj: Mandayasmine 18 maj: Mandayasmine Gnällig 8v valp   [6] 8 mar: Cavapoo 9 mar: Kalla Vet inte om jag gör rätt, bitig valp?   [18] 22 dec: Recard 31 dec: Lucille
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Stövare | American Staffordshire Terrier | Boxer | Rottweiler | Petit Brabancon | Chihuahua | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB