Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 mars 2022 av StrumpanSara i valpforum (2 svar)
Är min valp rädd för att kissa?

Jag tror jag har läst allt jag kan komma över om att träna en valp rumsren. Men jag är så rädd att jag håller på att göra fel med min valp. Han är nu tio veckor och har bott hos mig i två veckor. Han vill inte kissa ute.


Han sover hela nätterna och det första som händer när vi vaknar kring 06 är att jag bär ut honom direkt från sängen och ställer honom utanför dörren och då kissar han. Det är vår enda fungerande kissrutin. Resten dagen VÄGRAR han kissa ute. Han har kissat ute vid kanske tio andra tillfällen, då under dagen. Varje gång han kissar ute får han massa beröm och en godisbit.


Jag tar såklart alltid ut honom efter sömn, lek och mat. Jag är på honom direkt och lyfter ut om jag ser att han ska till att kissa inomhus och om han börjat. Om han börjat avbryter jag honom genom att plocka upp honom och bära ut honom. Men väl ute fortsätter han aldrig. Jag skäller givetvis aldrig på honom om han kissar inne, utan lyfter bara ut honom utan att säga nånting. Detta resulterade flr några dagar sen i att han inte kissarde alls istället. Häromkvällen fick jag och hunden gå och lägga oss klockan 23 utan att hunden kissat på 5 timmar, pga att han inte får kissa inne och vägrar kissa ute 


Det som har hänt nu är att jag börjar misstänka att han tror att han inte får kissa alls. Han har börjat smyga undan inomhus och "kissar i smyg" på ställen där han tror att jag inte ser. 


När jag går ut med honom gnäller och piper han och drar hemåt. Han har noll ro i kroppen. Det är snö, is och kallt ute så jag förstår att han inte tycker det är trevligt. Jag har läst att folk rekommenderar att gå till ett och samma ställe där det är lungt, men vi bor i ett bostadsområde där det bara finns cykelvägar och hus överallt. Jag har dock testat ställen där han tidigare kissat, men det verkar inte spela någon roll. Jag har funderat på att använda min altan som ett lungt kissställe, men då kommer ju bara det hela gå ut på att han vill ta sig tillbaka in, tänker jag.


Det kanske blir lättare när snö och is försvinner, men det kan ju vara en månad bort. Som det är nu går all min tid åt att "vakta" så han inte kissar inne. Jag undrar om det stressar honom? Och det här beteendet att han smyger iväg och kissar, är det svårt att få bort nu? Jag är jättestressad över det här och vet inte hur jag ska få bort beteendet. Och har jag utlöst det genom att vara "för på"?


Supertacksam om någon kunnig och mer klok människa än mig kunde ge mig lite tips och råd :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om StrumpanSara och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Han börjar kissa inne igen - skälla eller belöna?   [5] 3 jul: vicpalm 4 jul: vicpalm Omplacering vågar inte kissa ute   [29] 14 mar: haloamanda 4 maj: Svea58 Unghund har svårt Bajs/Kissa ensam   [1] 12 dec: STB 14 dec: STB Min vovve måste kissa varannan timme   [4] 29 sep: esilen 11 okt: Torparinnan För kallt för att valpen skall kunna kissa   [3] 17 jan: Bobbi och Elsa 17 jan: Bobbi och Elsa Springer och kissa samtidigt hemma   [3] 9 jan: Monika93 9 jan: Monika93 Hund kan bara kissa i skog   [2] 29 sep: Soie 29 sep: Soie Börjat kissa inne..........   [12] 18 maj: ls07 19 maj: bäsarna hur länge varar kissa-en-gång-i-kvarten perioden?   [4] 17 jan: Chiliheart 25 jan: z_hoyo Hjälp! Hund har börjat kissa inne!   [5] 12 dec: hannipan 12 dec: White dog
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Schipperke
© 1998-2023 Enfinia AB