Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 mars 2022 av Citronskalet i skaffa hund (5 svar)
skaffa hund men kan ej enas om ras!

Hej alla!


Jag och min sambo har äntligen fått tiden och möjligheten att skaffa en hund, men problemet är att vi inte kan enas om vilken hundras vi ska satsa på. Jag har haft flera Shetland sheepdogs under min uppväxt och tonår och skulle säga att jag är en hyfsat van hundägare. Älskar shelties och skulle gärna vilja skaffa en men sambon tycker inte om hur skälliga dom är.


Sambon har satt följande krav på hundras; inte skällig, spetsig nos, aktiv, lite större hund (över 10 kg), inte krullig svans.


han är helt såld på goldens, labradorer och liknande vilket är raser som inte alls passar mig. Dessutom tycker jag att det är lite löjligt att han har så mycket krav på hur hunden ser ut.


Jag har "bara" två krav och det är att hunden ska lukta relativt lite och inte drägla så mycket. Jag vet att lukt är subjektivt och tycker själv att shelties inte luktar, små hundar som tex pomeranian, lånhårig tax och den medelstora pumi tycker jag inte heller luktar så mycket. Jag tycker till exempel att goldens, schäfer, labrador luktar supermycket och riktigt äckligt.


Mina krav på lukt gör att alla raser han gillar faller bort och hans krav på skällighet och utseende gör att alla raser jag gillar faller bort. Det känns supertråkigt att vi inte kan enas. Har ni när på forumet tips på raser som kanske skulle kunna passa oss båda?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Citronskalet och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Golden Retriever | Chihuahua | Rottweiler | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB