Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 april 2022 av Maria&Scilla i övriga hundfrågor (5 svar)
Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?

Hej!


Jag ska hämta hem en goldenvalp i juni och börjar fundera på vilken bilbur som passar för en vuxen goldenhane och som går in i min bil. Men blir rätt förvirrad hur man ska tänka med mått och liknande. 


Jag har en Kia Cee'd Sportswagon kombi från 2014 och jag gissar väl på att jag kanske behöver en bur i storlek L eller XL till en golden. Ni som har en goldenhane, vilket märke och vilken storlek har ni på er bur? Ni som har Kia Cee'd kombi och har stora hundar/golden vilken bur har ni?


Jag vill ha en krocktestad bur och när jag googlar så är det MIM och Artefax som verkar vara det. Jag har ingen erfarenhet av Artefax men har en liten MIM- variocage compact bur sedan tidigare som jag hade till min gårdshund och var nöjd med buren men den går verkligen precis in i bagageutrymmet när det kommer till djupet. Men hon var ju liten och det funkade med det djupet för henne. En större hund behöver ju mer yta för att att kunna vända sig så får väl räkna med lite mer bredd för öka rörelseytan, så kanske en dubbelbur där jag tar bort avdelningen.


Är dock lite mer fundersam över höjden då det står på jbv att burens höjd ska vara hundens höjd över hjässan när den står. Enl rasbeskrivning för goldenhanar så kan de ha en mankhöjd på 61cm då skulle ju höjden på buren behöva vara 71 cm minst om man räknar att hjässan är 10 cm över manken men huvudet är ju troligtvis högre än det... MIM XL är ju 71,5 cm i höjd och Large 69 cm. Enligt hemsidor som säljer Artefax hundburar så verkar inte deras Large gå in i min bil och den är 72,5 cm hög, men medium går och den är 67,5 hög.  Både MIM och Artefax är ju enligt JBVs mått på gränsen eller t.o.m. är för låga höjdmässigt. Hur ska man tänka där? 


Hur är det med grindar, funkar de bra vid krock? 


Hoppas ni kan ge mig till tips och idéer hur jag ska tänka kring detta!


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Maria&Scilla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras passar oss?   [6] 27 apr: T.W 29 apr: Ayrin Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?   [8] 31 jan: Sarakn 5 feb: Ayrin Tips på vilken hundras som passar?   [4] 8 jan: Walo 12 jan: Qela Vilken ras, besluts ångest   [4] 13 apr: Puttenutte 13 sep: Ayrin Stressad golden   [4] 27 mar: ZiggeR 25 maj: Mira och Esther Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Vilken ras passar oss?   [1] 25 mar: Lilltösen 26 mar: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Fransk Bulldogg | Coton de Tuléar | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Cairnterrier | Engelsk Springer Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB